martes, 18 de marzo de 2014

Marató de Barcelona 2014


Ha arribat el dia M, diumenge 16/3/14, el del meu debut en marató a la 36ª edició de la Marató de Barcelona. Enrere queden 14 setmanes de sacrificis i 734 Qm d'entrenaments ara em toca enfrontar-me al repte atlètic mes gran de la meva vida després de 343 proves disputades.
L'emoció no m'ha deixat dormir gaire i m'he despertat a les cinc. Esmorzar clàssic, sense invents, suc de taronja , torrades amb melmelada i cafè amb llet. He anat caminant fins la Plaça Espanya per trobar-me amb la Carme a les 7:30, posteriorment trobada i gran foto de corredors.cat a les 7:45.
La Plaça de Espanya esta rebentar de corredors amb 18000 inscrits. Temperatura 15ºC i ni un núvol. A migdia es superaran els 20 ºC. Ens hem reunit per sortir junts en Nolo58 , SOM , Joaquim i Jordi Mas.

Amb CarlesCat, Jordi , Joaquim, SOM i Moncho

Desprès de deixar la roba ens hem incorporat pel carrer Mèxic al calaix lila corresponent a + 4 h just davant del antic restaurant La Pèrgola, ara tancat. La sortida ha estat per onades i nosaltres hem sortit a la cinquena i última 18’ després de la primera. Espectacular posada en escena a la Av Mª Cristina amb música i pluja de confetti.
Surto amb l'objectiu d'acabar-la de la millor forma possible amb l'idea de intentar sub 4 h si tot va molt bé.
La primera mitja la farem controlant el ritme per intentar apretar després de la mitja marató.
Sortida espectacular a moltíssims corredors, dels quals el 40 % son estrangers. Estabilitzem el ritme al carrer de Sants i l'avinguda Madrid. Passem el Qm 5 a la Travessera de Les Corts en 29'15''. Pugem cap a la Diagonal pel costat del Camp del Barça aquí hi ha la pujada mes forta de tota la cursa. Ja a la Diagonal, avanço a la meva amiga de ultrafons Alexandra Panayotou que no es perd mai la festa. Tros de descans amb la baixada per l'avinguda de Sarrià. Agafem a continuació el carrer Paris i Berlín on hi ha el Qm 10. Temps 57'42''. Saludo en David que m'ha vingut a veure.  Tot seguit baixada pel c/Tarragona cap a la Gran via.

Qm 11,5 Tarragona

Al Qm 12,5 saludo per primer cop a la Isabel que també m'ha vingut a veure. Hi ha un munt de gent animant. Continuem a bon ritme i avanço a la meva amiga maratoniana Rosa Garrido que s'ho pren mes en calma. La pujada pel Passeig de Gràcia es fa més dura del que esperava i el sol comença a apretar. Els cinc correcats ens mantenim en grup i passem el Qm 15 al c/ Rosselló en 1h25'56''(tal i com teníem previst). Prenc el primer gel a l'avituallament i continuo bevent aigua ja que el sol apreta. Girem cap a Sardenya davant de la Sagrada Família i tot seguit cap a la Meridiana pel c/ València. La Meridiana es força llarga i fem el gir en U just al Qm 20. El passem en 1h53'52''i la Mitja Marató en 1h59'59''(ritme 5'41''/Qm). Em trobo força bé amb l'ajuda de la lleugera baixada en direcció mar. A l'alçada de La Sagrera, saludo per segon cop a l'Isabel i en David que ara l'acompanya. En arribar al c/València de nou girem cap a Bac de Roda per agafar la Gran Via. Hi ha bandes de percussió animant a molts llocs i molts espectadors. Em van fent fotos molts dels companys de corredors.cat que avui no corren. Passo el Qm 25 a la Rambla Prim en 2h21'44''. Tot i que prenc el segon gel a l'avituallament començo a quedar-me despenjat del grup que poc a poc es va separant a la Diagonal. En Joaquim afluixa una mica i m'espera. Cap el Qm 26,5 començo a tenir rampes al bessó dret. Intento mantenir el ritme. La pujada per la Diagonal es fa molt llarga. Em vaig hidratant i no ser com trepitjar per no tenir punxades. Fem el gir en U a la Plaça de les Glories. Hi ha tanta gent animant que quasi no deixen pas als corredors. M'oblido del Sub 4h i em concentro en acabar ja que encara queda molt.

Qm 29 Diagonal

Passo el Qm 30 en 2h51'55'', he fet el darrer 5000 m uns 2 minuts mes lent. Al Fòrum fem el gir cap el Pg. Taulat per enfilar el front litoral cap el c/Marina. En aquest punt hi ha el teòric mur, per a mi son només problemes musculars pero fins avui mai havia tingut. He de parar varies vegades a estirar la musculatura i m'entren dubtes de si podré acabar ja que quan paro no puc ni caminar.

Qm 33 Av Litoral

Segueixo corrent intentant no forçar i passo el Qm 35 a Marina en 3h23'42''(he perdut uns tres minuts en el darrer 5000 m però ara ja no es important). Prenc el tercer gel a l'avituallament. La meva amiga Wai-Shan em crida com una boja animant.

Qm 35 Marina

Fem el gir cap a Pujades i després amunt cap pel Pg. Lluis Companys cap l'Arc del Triomf. Animació augmentant així com els dolors musculars a les cames. A la Ronda de Sant Pere saludo en Prudenci i la Rosa que m'han vingut a veure. Poc després al Qm 37 de nou a l'Isabel i en David. Plaça de Catalunya, diuen que quan arribes aquí ja ho tens. Baixada pel Portal de l'Àngel fins la Plaça de la Catedral Qm 38. Arribo a l'avituallament de corredors.cat, ànims tope tothom en vol saludar.

Qm 38 Av Catedral

Un parell d'aturades més per estirar a la via Laietana i Pg. de Colom , les cames diuen prou a aquest suplici. Enfilo el Paral·lel Qm 40 3h59'39''(quin calvari l'últim 5000 m , ritme 7'11''/Qm). Ho tinc clar, acabo la marató i no paro fins la meta. Desviament cap a la Ronda de Sant Pau i tornem al Paral·lel. En Ricardo m'anima pero jo casi ni el sento.Per fi Torres Venecianes de la Plaça Espanya Qm 42. Entrada a la Av Maria Cristina i meta al fons. He somniat moltes vegades aquest moment. M'agafo de la ma d'en Joaquim i entrem junts, estic tant dolorit que no puc ni plorar. Temps final 4h14'50'' lloc 9810 a ritme de 6'03''/Qm.

Resultats oficials web

Dades del Garmin

Ha estat dur pero ja soc maratonià ! 

Moltíssimes gràcies Joaquim

Amb Carme, Joaquim, David i Isabel

La meva amiga Carme Salas ha acabat en 4h53'42''. Bravo campiona !

Diploma

La medalla
Enllaç a l'album de fotos

Video Millors moments

7 comentarios:

jordimascasas dijo...

Felicitats !! Ara a descansar !

Anónimo dijo...

Moltes Felicitats !!! Ets super !!! Estic encantada !!! :)
Carme

Hector Milla dijo...

Felicidades Ramón!
No saludamos en el km 12, en Gran Vía. Estaba esperando a un amigo al que acompañé durante los 30 km restantes. Vi su sufrimiento en la última parte, cosas de la maratón. Hago la de París este 6 de abril. Cuando te conocí me dijiste tajante que no querías hacer una maratón, celebro mucho que ya lo seas: maratoniano!!!

Anónimo dijo...

Moltes felicitats bona Marató i bona crònica.

Vicenç

Unknown dijo...

Felicitats crack. Ara a per la segona !!!!

SOM dijo...

Moltes Felicitats Ramon !!

Pere

manuel dijo...

Hola Ramón!
Soc en Manuel, que et vaig trobar a la recollida del dorsal de la mitja de Santa Coloma de Gramenet...i et vaig acompanyar fins a l'hotel a la recollida...no més era per felicitar-te per haver acabat la marató...que et semblava massa dur, però sí, ja ets maratonià.
Per la meva part també vaig acabar en menys de 4 hores que era el meu repte...no gaire menys, però sense dolor ni aturar-me...
En definitiva ENHORABONA i espero arribar als 60 amb el teu entusiasme.