lunes, 1 de diciembre de 2008

Una mica d'historia

A partir de 1984 m'enganxo a les curses populars i començo poc a poc a participar habitualment fins ara. Vull recordar breument algunes d'elles en ordre cronològic.

Anys 80

Cursa del Port

Va ser el meu primer repte en una distancia llarga 15000 m. Vaig tenir la oportunitat de participar en sis edicions d'aquesta cursa ja desapareguda. Recordo en especial el recorregut pel Port de Barcelona i la "caloreta" del mes de Maig

Vivicitta

Durant uns anys aquesta cursa atlètica mundial simultània es va celebrar a la ciutat de Barcelona amb un recorregut de 12000 m. Malauradament també desapareguda del calendari.

Cros Popular de Sants

Ja forma part de les curses mítiques d'aquesta ciutat havent celebrat al 2008 la seva 30ª Edició. La meva primera participació es remunta a l'any 1986 en la seva 8ª Edició. Els amics del Club Camins Esportius (organitzadors de la cursa) tots uns cracks ja que amb moltes dificultats han sortit sempre endavant.

Anys 90

Cursa Popular a Collserola

A l'any olímpic 1992 vaig participar per primera vegada a la meva vida en una cursa de muntanya organitzada pel centre Excursionista de Catalunya (CEC). L'entorn esplèndid i les condicions força dures amb 16 Km per la muntanya. Recompensa l'arribada al velòdrom d'Horta amb la il·lusió de "Ho he aconseguit". Des de llavors m'hi enganxo pràcticament cada any. La edició de 2003 plovent tota la cursa inoblidable.

Cursa Atlètica del Barri de Sant Antoni

Al 1993 faig la meva primera cursa en la que sempre hi ha un alt nivell de participants. Pioners en la aplicació de la tecnologia al atletisme l'any 1998 utilitzen per primera vegada una misteriosa peça que de color groc que ens hem de posar a les sabatilles i que et controla el temps !!. El famós xip de ChampionChip , un estàndard en la actualitat.
Cursa de l'Amistat

El meu amic Iñaki em parla d'aquesta mítica cursa que va des del Castell de Montjuïc fins el Tibidabo. L'any 1997 m'omplo de valor i decideixo intentar fer els 16,4 km dels quals la majoría son de pujada i ho aconsegueixo !!. Tota corrent i en 1h48'14". Des de llavors es una clàssica al meu calendari.
Al 2006 la fem junts amb el meu amic Joaquim que s'estrena amb això de corre i queda encantat i al 2008 l'hi passa el mateix al meu company Sergi.

Anys 2000

Cursa dels Nassos (Sant Silvestre de Barcelona)

Al 2002 decideixo afegir al meu historial uns cursa diferent , la Cursa dels Nassos que es corre a Barcelona la tarda del 31 de Desembre. Enguany em faltaria alguna cosa acabar l'any sense ferla.

Cursa Bombers

Per a mi la millor organització de totes. L'any 2003 la faig per primera vegada i cada any espero l'Abril per tornar-hi a participar. L'ambient espectacular fa que aconsegueixis molt bones marques personals.

Mitja Marató de Barcelona

Al Setembre del 2003 m'estreno amb la mitja marató (21097 m) una distancia molt superior de la que corro habitualment. El repte es intentar acabar-la dignament ( es a dir sense tenir que caminar algun tros) i ho aconsegueixo en 2h09'55". L'arribada a la Av. Mª Cristina inoblidable.
Fins el 2007 no en torno a fer cap altre i repeteixo a Barcelona. Acompanyat força estona pel meu amic Sergi baixo 8 min la meva marca personal !!. Al 2008 faig la tercera i per fi baixo de les 2h (1h57'28") entrant al lloc 2634 a un ritme de 5'35" / Km.

Cursa Popular de la Barceloneta

Magnífica cursa d'11 Km organitzada pel Club Natació Atlètic Barceloneta en la que participo cada any des del 2004. El recorregut pel port de Barcelona em recorda a la antiga cursa del Port dels anys 80. La arribada a la platja perfecte.

Terç de Marató d'Empúries

L'any 2007 participo per primer cop en companya del meu amic Joaquim. Encara que sembla plana la cursa es bastant "durilla" per les petites pujades i baixades. La sortida i arribada al recinte arqueològic d'Empúries incomparable.

No hay comentarios: