domingo, 29 de abril de 2018

Els 10 Km d'Empúries


Nova participació avui a la cursa dels 10 Km d'Empúries i amb aquesta ja son vuit de les nou edicions celebrades. Prova conjunta amb la Marató i Mitja Marató. Punt de sortida i arribada l'espectacular recinte arqueològic d'Empúries.
Dia tapat amb amenaça de pluja imminent. Bona temperatura per córrer uns 13ºC .
Avui alguns els companys de corredors.cat son les llebres de la Marató, saludo en Rafa Perez, Barceruel, Rugbyman, ManoloM, Jaume 86, també Ironxevi226 (que fa la seva marató nº 106 !), Jorfer, Vicenç, Pescallunes, Sandman, Raul Martinez, Dennis Teuling, Vay, Judith, David77 i algún altre que segur que hem deixo.

Amb el gran Ironxevi

També he saludat els meus amics Toni i la Rosalía uns clàssics d'aquesta prova, el Pablo Pluvinet, la Luz Marina (que ha fet la Mitja) i en Camilo (que ha fet la Marató).

Amb Camilo i Luz Marina

Recorregut urbà idèntic a l'any passat fins el centre del poble de L'Escala i tornada voltant el recinte arqueològic. Enguany han corregit l'error de distància dels darrers anys (sempre era curta) fent sortir la cursa de 10 Qm uns 200 m mes enrere.


Com es tradicional hem fet a peu seguint els armats un recorregut pel recinte arqueològic fins el punt de sortida.
He sortit a les 8:45 uns deu minuts després participants de la Marató i Mitja Marató.
Tot i que sembla que es una cursa totalment plana te unes quantes pujades.
He passat el Qm 1 bastant ràpid en 5'05''per estabilitzar el ritme al voltant de 5'13''/Qm . Al Qm 3,7 hem fet el gir de 180º a l'avinguda de Montgó on ens hem creuat amb els companys i he vist que el Toni i la Rosalía em trepitjaven els talons. He passat l'avituallament el Qm 5 en 26'06''a ritme de 5'14''/Qm .
El pas pel nucli antic amb alguns tobogans forts m'han fet baixar una mica el ritme però aviat l'he pogut recuperar a la Ctra.de Sant Martí d'Empúries i la Ronda de Sant Pere Pescador. Darrer Qm per sota 5'/Qm per marcar un Temps final de 52'01'' Lloc 141 4rt de la meva categoria !  Ritme 5'12''/ Qm.


Arribada
En acabar recollida de medalla i fotos. La Rosalía i en Toni no m'han atrapat !

Amb Rosalía i Toni

Millor marca del any en deu mil rebaixant en 17'' la de la setmana passada a Bombers.
Pocs minuts després d'arribar ha començat a ploure fort i els participants a la Mitja i Marató han acabat força remullats.

1 comentario:

Unknown dijo...

Genial crónica, sempre encantats de coincidir en aquesta cursa. El blog esta fantàstic Ramón.