jueves, 13 de junio de 2019

Camí de Sant Jaume Francés 2019

Dels dies 5 al 11 de Juny he fet amb la meva amiga Luz Marina el primer tram del Camí de Sant Jaume Francés amb sortida a Saint Jean Pied de Port i arribada a Logroño. Han estat set etapes per poder experimentar l'autèntic esperit de camí al llarg dels seus 161,3 Qm. Des del dia de pluja continua per la muntanya del primer dia fins els dies de primavera magnífica passant per les vinyes de Navarra i La Rioja.

Amb Luz Marina (Alto del Perdón)

  • Etapa 1 Saint Jean Pied de Port -Roncesvalles 24,3 Qm.
Etapa dura superant un desnivell de gairebé 900 m. La pluja continua i mala visibilitat han fet recomanable anar per la via de Valcarlos en lloc del collado Lepoeder. Distància 24,3 Qm amb uns darrers Qm's de forta pujada fins el Alto de Ibañeta.

Dades del Garmin

  • Etapa 2 Roncesvalles - Zubiri 21,5 Qm (acumulat 45,8).
Paisatge de muntanyes de Navarra espectacular. Alguna pujada forteta pero en general baixant. La mitja marató de Roncesvalles fa aquest mateix recorregut, deu n'hi do !. A destacar la forta i perillosa baixada final fins Zubiri.

Dades del Garmin

  • Etapa 3 Zubiri - Pamplona 20 Qm (acumulat 65,8).
Recorregut curt avui amb sol però molt fang. Pas per Trinidad de Arre / Villava (poble de Miquel Induráin) a 4 Qm de l'arribada. Tarda turística / gastronòmica per Pamplona.

Dades del Garmin

  • Etapa 4 Pamplona - Puente la Reina 24,8 Qm (acumulat 90,6).
Amb un bon dia de sol avui el protagonista ha estat el Alto del Perdón a 770 m.s.n.m. Per a mí el mes complicat ha estat la forta baixada amb molta pedra solta.

Dades del Garmin

  • Etapa 5 Puente la Reina - Estella 21,6 Qm (acumulat 112,2)
Recorregut trenca-cames avui amb pujada forta però curta a Mañeru , després vistes espectaculars passant pel poble medieval de Cirauqui amb la seva calçada romana. El sol, el verd dels camps de blat i vinyes i el groc de la ginesta avui protagonistes. Superats els primers 100 Qm.

Dades del Garmin

  • Etapa 6 Estella-Torres del Rio 29 Qm (acumulat 141,2).
El dia ha començat bé a la fuente del vino de Irache 🍷. Poc a poc les vinyes han donat pas als immensos camps de blat. Recorregut llarg i força pla amb una única pujada a Montjardin. Els Qm's des de Los Arcos fins a Torres del Rio s'han fet llargs.

Dades del Garmin

  • Etapa 7 Torres del Rio-Logroño 20,1 Qm (acumulat 161,3).
Etapa curta de puja i baixa amb cel amenaçant pluja. Pas per la magnífica Viana i entrada a La Rioja. Hem arribat a Logroño en plena festa de San Bernabé.

Dades del Garmin

Objectiu complert. Moltes gràcies a tots pels ànims que he rebut durant aquests dies al Facebook. Ha anat tot molt bé superant les condicions climatològiques canviants de la primavera. Hem fet un total de 161,3 Qm en set etapes amb un total de 34h30' i 224000 passes

Vull agrair d'una forma especial a la meva amiga Luz Marina que m'ha acompanyat.

Puente de piedra (Logroño)

Això s'ha acabat de moment.

Fotos i crònica completa

1 comentario:

Luz Marina Velásquez dijo...

Gracias a ti por tu compañía y conocimiento del Camino. Una experiencia recomendable !