miércoles, 24 de agosto de 2016

Pujada al Castell de Montgrí

Avui he tornat a fer la Pujada al Castell de Montgrí que cada any fem per aquestes dates.


A les 18:00 ens hem desplaçat amb els meus amics Ana i Josep M. a Torroella de Montgrí i a les 18:30 hem començat la pujada que en poc mes de 2 Qm porta via GR 92 a l'impressionant fortificació.
La primera part del recorregut fins el collet de la creu de ferro es relativament fàcil i l'hem fet en 28' (Qm 1,5). En aquest punt hem vist alguns excursionistes amb xancletes, calçat  totalment inapropiat per aquest terreny !.


Tot seguit continuació pel pedregar força perillós que porta fins el cim del Montgrí a 315 m d'alçada. El desnivell + es de 260 m. Temps 51' (Qm 2,3).
El castell te quatre torres cilíndriques i està inacabat amb l'interior buit. Una escala metàl·lica de cargol permet l'accés fins la part mes alta i donar la volta a tot el perímetre amb unes vistes espectaculars de l'Empordà, les Illes Medes, Platja de Pals i Badia de Roses.


Hem dedicat quaranta minuts a la visita ja que hi hava molt bona visibilitat


La baixada pel pedregar ha estat igual de complicada fins el collet. Hem vist posar-se el sol i hem arribat força fosc. Temps real 1h37'. (4,6 Qm) que amb la visita han estat a prop de 2 h30'.


Ha estat força bé i en bona companyia 

No hay comentarios: