miércoles, 8 de julio de 2015

Pujada al Castell de Montgrí

Amb la visita d'en Joaquim, ahir vam decidir tornar a fer la Pujada al Castell de Montgrí .
Aprofitant la baixada de temperatura ens hem desplaçat avui per la tarda a Torroella de Montgrí. A les 18:30 hem començat la pujada que en poc mes de 2 Qm porta via GR 92 a l'impressionant fortificació. El desnivell però es de 260 m.


La primera part del recorregut fins el collet de la creu es relativament fàcil i l'hem fet en 23'36'' (Qm 1,5). En aquest punt hi ha una creu de ferro i un autèntic pedregar força perillós que porta fins el cim del Montgrí a 315 m d'alçada. Temps 40'30''(Qm 2,3).


El castell es de forma quadrada i es va construir entre el 1294 - 1301. Te quatre torres cilíndriques i està inacabat ja que l'interior es buit.
Durant la pujada s'ha tapat una mica i ha estat molt mes agradable. Hem dedicat mes de mig hora a la visita. Una escala metàl·lica de cargol permet l'accés fins la part mes alta. Des d'allí es pot donar la volta a tot el perímetre amb unes vistes espectaculars de l'Empordà, les Illes Medes, Platja de Pals i badia de Roses.


La baixada pel pedregar ha estat igual de complicada fins el collet. Temps real 1h18'22''. (4,6 Qm) que amb la visita han estat a prop de 2 h.

Dades de Garmin

Ha estat força bé en companyia d'en Joaquim, el Quim i l'Angie.

1 comentario:

Unknown dijo...

Entre l'entorn i la companyia hem passat una estona molt bona. Una abraçada. Joaquim