miércoles, 19 de febrero de 2014

Test Gavela

Aquest matí he fet a la Pista de Pau Negre el Test Gavela (en honor a Rodrigo Gavela creador d'aquest test). Es una eina força fiable de cara a decidir el ritme de la marató. Consisteix en fer dues series de 6.000 metres. La primera a ritme de marató i la segona al màxim. Entre les dues series es fa un descans de 90 segons.
Està pensat per fer-ho pocs dies abans de la marató i en una pista d'atletisme.
La clau del test es la diferencia en segons/Qm obtinguda entre ambdues series. La diferencia ha de ser al voltant d'un valor específic que ens dirà si el nostre ritme es massa lent , en cas de ser major, o massa ràpid en cas de ser menor.
Existeix una taula en la que, per un determinat objectiu a la marató mostra els ritmes que hauríem de portar a les series i la diferencia entre ambdues.


En el meu simulacre he sortit a ritme de 5:40/Qm fent uns temps de 33:52 (ritme 5:39) i 29:52 (ritme 4.59) el que representa una diferència de 40''/Qm. Com que la diferencia per una marca de 34:00 (ritme de 5:40) ha de ser 36'' vol dir que encara podria anar una mica mes ràpid tot i que no tinc la mes mínima intenció.

Dels valors de la taula surt : Marca possible 3h59'   / Marca probable 4h11'

El proper diumenge, proper assaig a la Maratest 30 Qm on intentaré fer-la a ritme de 5:40/ Qm

Amb Carme que avui m'ha acompanyat

No hay comentarios: