domingo, 12 de febrero de 2017

27ª Mitja Marató de Barcelona


Onzena Mitja de Barcelona (vuitena consecutiva) i com en anys anteriors per partida doble de voluntari i de corredor.

9-10/2/17

Vaig estar entregant pitrals amb Voluntaris 2000 a la Fira del Corredor a la Cúpula de las Arenas. Bon ambient tant el dijous com el divendres amb un munt de corredors de països diversos, un 38%.


Em van donar una jaqueta i una samarreta de la marca Brooks, nou patrocinador.

12/2/17

Dia nuvolat amenaçant pluja i bona temperatura al voltant de 12ºC. Inscripció rècord amb 17800 corredors. Com l'any passat sortida al Passeig Pujades en quatre onades separades uns cinc minuts per donar cabuda al gran nombre de participants.


Aprofitant que es un recorregut força pla, el meu objectiu es anar al voltant de 5'30''/Qm i si es possible intentar el sub 1h55'.
Surto amb la meva companya de corredors.cat BcnRosie (Rosa) a les 8:55 a la quarta onada. Amb el gran nombre de participants es complicat córrer els primers metres i posar-se a ritme.
Del Qm 2 al 4 pujant el Paral·lel baixem una mica el ritme pero aviat el recuperem al agafar la Gran Via.

c/ Entença  Qm 4

Passem el Qm 5 en 27'42 a 5'32''/Qm.  Atrapo en Jordi Mas que acompanya a la seva dona i fem uns Qm's junts, S'afegeix també el Grampy (Albert) que ha sortit amb nosaltres. Apretem una mica aprofitant la lleugera baixada. Cap el Qm 7,5 passem al costat de l'Arc del Triomf al Pg. de Lluís Companys amb una gran animació.
Girem per Pallars fins el c/Llacuna per creuar la Diagonal. Aquesta part del Poble Nou es la menys animada. Al Qm 10 " subidon" amb l'avituallament de corredors.cat. , el passem en 54'26''a ritme de 5'27''/Qm. Hem recuperat força temps en aquest segon 5000 m. Atrapo a la Rosa que havia marxat uns metres endavant i em diu que te problemes als peus. Continuo amb en Grampy fent una mica la goma.
Com en els darrers anys, al llarg del recorregut hi ha grups de musica que animen.
Girem pel c/ Perú per agafar la de nou breument la Gran Via. En aquest punt hi ha una rampa curta però punyetera (Qm 11.7). A la baixada per Rambla Prim Qm 12,5 em prenc un gel. Pujo a bon ritme la Diagonal i passem el Qm 15 ja de tornada en 1h21'48'', Anem a ritme perfecte de 5'27''/Qm. Ens creuem amb els companys que venen darrera pujant per l'altre costat de la Diagonal. Continuem fins el Forum per agafar el Pg. del Taulat. Aquí com quasi sempre bufa un fort vent. Seguim per Pg. Garcia i Fària. Al Qm 18 hi ha una forta rampa per agafar la Av del Litotal. Atrapem en TeteXavi que surt d'una lesió. Passem el Qm 20 al c/ Marina en 1h49'11''. Saludo amb un "give me five"en Marc que han muntat un punt d'animació de Adidas Runners



La meta ja es a tocar i queda l'últim esforç. L'objectiu de Sub 1h55' es al meu abast. Gran animació i passadís a l'ùltim Qm que faig a 5'09'' per acabar en un Temps final de 1h54'50'' lloc 8444 (grup d'edat 109) Ritme 5'27''/ Qm.


Vídeo de l'arribada als 8'38'' (crono 2h07'29'')

 Arribada

Objectiu assolit. Molt content, la meva trenta cinquena mitja marató ja es al sac !
He fet l'onzena millor marca en mitja marató igualant Montornès 2011 i Terrassa 2014.
També he rebaixat en 39'' la marca de l'any passat a Barcelona, no es pot demanar mes.

1 comentario:

Marc Soler Selva dijo...

Moltes felicitats per la cursa, Ramon!
Que bé haver-te pogut animar en aquells metres finals, anaves molt bé, vas saludar molt content!

Ens retrobem aviat!
Abraçada!