lunes, 21 de octubre de 2013

Camí de Sant Jaume Francés (Tram 1)

Dels dies 1 al 12 vaig fer el primer tram del Camí de Sant Jaume Francés amb sortida a Saint Jean Pied de Port i arribada a Burgos. Van estar 12 etapes en las que vaig poder experimentar l'autentic esperit de camí al llarg dels seus 286 Qm. Des de la forta pujada el primer dia per travessar el Pirineu fins l'inmensitat dels camps de blat amb l'entrada a Castilla - León passant per les vinyes de Navarra i La Rioja.



El més important de tot es però el grup d'amics que vaig fer durant aquests intensos dies Fernando (amb qui vaig compartir set etapes) i que malauradament ho va tenir que deixar a Logroño per lessió, Mariano que també es va quedar allí per decisió propia, Felipe, Asun i Britta , tres grans companys que vaig deixar a Burgos i que continuen fins a Santiago i Paolo un italiá de la Liguria que es va quedar com jo a Burgos per decisió propia.

Paolo , Ramon , Britta , Asun
Felipe, Fernando, Mariano
  • Etapa 1 Saint Jean Pied de Port -Roncesvalles.
Etapa dura superant un desnivell de 1250 m. Sense problemes 25,7 Qm i només en 6h !. El collado Lepoeder a 1430 m sobre el nivell del mar, el punt mes alt.
  • Etapa 2 Roncesvalles - Zubiri 21,5 Qm (acumulat 47,2).
Paisatge de muntanyes de Navarra espectacular. Alguna pujada forteta pero en general baixant. La mitja marató de Roncesvalles fa aquest mateix recorregut , deu n'hi do.
  • Etapa 3 Zubiri - Pamplona 20 Qm (acumulat 67,6).
Aparició per primer cop de la pluja sense mes complicacions. Pas per Trinidad de Arre / Villava (poble de Miquel Induráin) a 4 Qm de l'arribada.
  • Etapa 4 Pamplona - Puente la Reina 24 Qm (acumulat 91,6).
Pluja i molt fang al començament. Pujada dura pel fang al Alto del Perdón amb molta boira. Baixada sense complicacions tot i les pedres. Per la tarda, amb sol, visita turística a Santa María de Eunate , una meravella del segle XII.
  • Etapa 5 Puente la Reina - Estella 22 Qm (acumulat 113,6)
Etapa per terra de vins amb pujada forta pero curta a Mañeru , després vistes espectaculars de Cirauqui i la calçada romana. Superats els primers 100 Qm. Tarde de pinxos i turisme a Estella (Lizarra).
  • Etapa 6 Estella-Torres del Rio 29 Qm (acumulat 142,6).
La jornada ha començat bé amb la visita a la Fuente del vino a Irache però els 29 Qm fins a Torres del Rio s'han fet llargs en especial perque el poble que es veia molt al fons era Sansol (no Torres del Rio que per sort estava només a 800 m).
  • Etapa 7 Torres del Rio-Logroño 20 Qm (acumulat 162,6).
Recorregut curtet visitant Viana i entrada a La Rioja.
  • Etapa 8 Logroño - Nájera 29,6 Qm (acumulat 192,2).
Etapa dura per la distància i el fet que Fernando, el meu company del camí desde Saint Jean Pied de Port va haver d'abandonar ahir per lesió. El protagonista ......les vinyes de La Rioja.
  • Etapa 9 Nájera - Santo Domingo de la Calzada 21 Qm (acumulat 213,2).
Etapa rapida pel camins de La Rioja amb terreny força pla i "només" 21 Qm. El paisatge canvia les vinyes pels cereals i es el que cal esperar les properes etapes amb l'entrada demà a Castilla - León. Superats els 200 Qm !!!. Arribada a un lloc mític al camí Santo Domingo de la Calzada.
  • Etapa 10 Santo Domingo de la Calzada - Belorado 22,7 Qm (acumulat 235,9).
Recorregut força pla amb interminables camps de blat. Entrada a la provincia de Burgos (Castilla - León). La tendinitis a les cames es va començar a fer evident.
  • Etapa 11 Belorado - Agés 27,4 Qm (acumulat 263,3).
Tirada llarga amb pujada als Montes de Oca i alto de la Pedraja. Força estona per sobre dels 1000 m sobre el nivell del mar. Molt fred al començar (uns 2ºC). Paisatge de boscos magnífic !.
  • Etapa 12 Agés - Burgos 23 Qm (acumulat 286,3)
Sortida gélida a -2º C. Pujada curta però dura amb molta pedra al alto de la cruz de madera a 1077 m sobre el nivell del mar. Amb tendinitis a les dues cames des de varis dies em vaig limitar a acabar baixant una mica el ritme.

Pont del Cid , Burgos

Objectiu complert, ja soc a Burgos !. Això s'ha acabat de moment. Una bona experiència. L'any que ve més. Ho recomano a tothom amb una mica de preparació física.

Fotos i crònica completa.

No hay comentarios: