domingo, 8 de marzo de 2020

36ª Transèquia


Feia temps que volía fer la Transèquia i avui ha estat el dia. Aquest matí he participat per primer cop a aquesta prova veterana del Bages molt ben organitzada per Parc de la Sèquia.
A les 6:00 m'he desplaçat amb cotxe amb la meva amiga Carme fins a Manresa on a les 7:00 hem recollit la xapa de participació. Ens hem desplaçat a continuació amb el bus de l'organització fins Balsareny on hi havia la nostra sortida.
La prova es fa en quatre  modalitats, en bicicleta, en handbike, corrent o a peu. Nosaltres em participat en la prova a peu en la que hi havia tres sortides Balsareny (24 Qm), Sallent (18 Qm) i Santpedor (10 Qm).  El recorregut es seguint la sèquia que, des del segle XIV, porta l'aigua des de Balsareny fins el Parc de l'Agulla a Manresa ! Una mica d'història aquí.
Gran inscripció amb 3600 caminants, 149 corredors i 1000 ciclistes !.
Cap a les 8:00 hem arribat a Balsareny on ens han rebut amb un bon esmorzar, pa de pagès amb botifarra i porrons de vi.

Balsareny


A les 8.30 hem començat la caminada amb una temperatura de 3,5ºC però sortint un magnífic dia de sol. El recorregut molt pla amb l'única dificultat de que es estret i en alguns trams es molt complicat avançar.


Aviat hem arribat a Sallent Qm 6,1 (1h10') on hem fet el primer avituallament amb caldo Aneto. També hi havia fruita però jo no l'he agafat. En aquest punt s'han incorporat els caminadors de Sallent que feien els 18 Qm.
Per encert de l'organització els corredors i les bicicletes han fet un recorregut diferent paral·lel al nostre el que ha evitat un munt de problemes.


Hem continuat passant per l'espectacular Muntanya de Sal de Sallent fins el segon avituallament al Mas de les Coves Qm 9,6 (1h51') on ens han donat galetes amb xocolata.

Mas de les Coves


Tot seguint la sèquia hem arribat a Santa Anna Qm 13,6 (2h36') on han començat els caminadors de 10 Qm. Tercer avituallament amb plumcake.
A partir d'aquest punt s'ha fet força mes complicat el recorregut pel gran nombre de participants i l'amplada del camí paral·lel a la sèquia. Hem hagut d'avançar un munt que anaven passejant.


Paisatge amb el verdor característic de la primavera i Montserrat al fons.


Al arribar a Comabella Qm 20,7 (3h58') quart avituallament amb un Iogurt boníssim. Tram final fins el Parc de l'Agulla Qm 23,46 on hem arribat amb un temps real de 4h29'52'' (5 h amb aturades per fer fotos i avituallaments).

Dades del Garmin

Arribada 

Al parc, molta animació i nou avituallament (dinar) final amb cigrons amb botifarra, broqueta de maduixes i cervesa La Pirata.

Parc de l'Agulla

M'ha agradat força el recorregut i quan pugui repetiré. Moltes Gràcies Carme per la companyia !.

Àlbum de fotos (Carme Salas)
Video de l'organització

Seguim sumant  #KMSxELA

No hay comentarios: