domingo, 2 de febrero de 2020

29ª Caminada de Sant Pau


Aquest matí he participat per segon any consecutiu a la Caminada Popular de Sant Pau que organitza el centre Excursionista Torrellenc.
A les 8:00 he quedat amb el meu amic Pere per desplaçar-nos a Torrelles de Llobregat. Recorregut de muntanya pel terme municipal amb una distància de 12 Qm

Recorregut : Plaça de l’Ajuntament, Can Balasc de Baix, Creu del Querol, Pedres Blanques, Turó de l’Angla, Estret de Roques, Montbaig (Sant Ramon 295 mts), Estret de Roques, Boscos de Can Minyonet, Camí Antic a Torrelles, Querol, Can Balasc, Parc de Can Sostres.


Dia de sol i una temperatura de 11ºC al començar però que ha anat pujant força fins l'arribada. Hem sortit a les 9 h i ben aviat hem començat a pujar cap el Turó de l'Angla. Recorregut majoritàriament per pistes amb alguns corriols amb pujades i baixades. Tres trams comuns d'anada i tornada que han complicat una mica l'orientació a la tornada.

Pujada a Sant Ramon
(Qm 5)

Cap el Qm 4,7 hem fet una dura pujada d'uns 700 m fins el cim del Montbaig on hi ha l'ermita de Sant Ramon.

Sant Ramon

En aquest punt, hi havia l'avituallament (Qm 5,6 / 1h18') amb begudes, un bon entrepà de llonganissa, fruita i café.
Magnífiques vistes del Baix Llobregat i Barcelona.


Durant el recorregut hem pogut veure els camps terrassats amb marges de pedra seca que al segle XIX eren vinyes i ara son el famosos camps de cirers.
Tornada de baixada amb alguns corriols complicats que hem superat sense problemes. Ha quedat un dia de primavera i he acabat en màniga curta el dia de la Candelera !
Hem fet finalment 12 Qm en 2h40' que incloent 34' de les aturades al avituallaments i per fer fotos surt un total de 3h14' D+ 490 m.

Dades del Garmin

A l'arribada aperitiu i sorteig de cistells de Sant Pau amb productes propis de Torrelles que no ens han tocat.


Una bona caminada i millor companyia. L'any vinent, tornarem !.

No hay comentarios: