domingo, 3 de marzo de 2019

24ª Caminada Popular Santa Coloma de Cervelló

Aquest matí he participat a aquesta caminada molt ben organitzada per la Associació Esportiva Amics de la Muntanya.
A les 7:30 m'he desplaçat a Santa Coloma de Cervelló on hi havia la sortida i l'arribada. Recorregut de muntanya pel terme municipal amb una distància aproximada de 11,5 Qm

Itinerari : Plaça del Pi Tallat, Camí Vell de Sant Antoni, Font de l'Artiga, Montpedrós (Sant Antoni), Pla de les Bruixes, Creu de Can Cartró, Torre Forés, Colonia Güell, Torre Salvana, Via Cornisa, i Plaça del Pi Tallat.

Recorregut
Dia de sol i 10ºC. Hem sortit a les 9 h i ben aviat hem començat a pujar fort pel Camí Vell cap el cim del Montpedrós a 348 m s.n.m. Una mica abans d'arribar hem passat al costat de la Roca del Montpedrós , misteriós  petroglif que te un gravat en forma de cargol.


A dalt, al costat de l'ermita de Sant Antoni, hi havia l'avituallament amb entrepans, fruites i begudes incloent porronets de vi. He agafat un bon entrepà de fuet. (Qm 2,7 / 41' / D + 283 m ). Les vistes magnífiques de la ciutat de Barcelona i el Baix Llobregat.

Cim Montpedrós

Recuperades les forces baixada cap el Pla de les Bruixes per pujar de nou fort fins la Creu de Can Cartrò a 338 m s.n.m.(Qm 5,35 / 1h12')

Creu de Can Cartrò

Tornada de baixada amb alguns corriols complicats que he superat sense problemes. He aprofitat per fer alguns trams corrent.

Senyalització

Malgrat la bona senyalització amb cartells, cintes i marques al terra durant el recorregut, a l'arribada a Santa Coloma m'he perdut lleugerament i he fet uns metres de més. Com que anava dels primers he hagut de donar unes voltes fins trobar el camí correcte. He completat finalment 11,5 Qm en 2h17' que incloent 20' de les aturades al avituallament i per fer fotos surt un total de 2h37'. Avui el desnivell ha estat considerable ( D+ 426 m).


Arribada a la Plaça del Pi Tallat

A l'arribada més entrepans i fruites. Una bona caminada. 
Ens han obsequiat amb un original got amb nansa de mosquetó.


No hay comentarios: