sábado, 4 de junio de 2016

Ruta del Carrilet

Ja fa uns anys amb motiu de la prova de la Intermon Oxfam Trailwalker em vaig assabentar d'aquesta via verda que recorre el traçat del antic carrilet.
A l'octubre de l'any passat vaig decidir fer-la com a repte en solitari pel 2016.  Al tractar-se d'un recorregut proper als 100 Qm la faria però en dos dies fent aturada a Girona per dormir.
Em vaig fixar com a data els dies 2 i 3 de Juny.
El dia 1 em vaig desplaçar a Olot fent nit a l'alberg Torre Malagrida a prop de la sortida

2/6/16 Olot - Girona 57 Qm

Ha arribat el dia del repte. Després d'esmorzar a l'alberg em desplaço al punt de sortida que es a la Plaça Vista Alegre al costat del Fluvià a uns 900 m.

Ruta del Carrilet I


Dia nuvolat i temperatura fresca al voltant de 10°C. Començo a les 8h15' i calculo arribar a Girona en unes 12h comptant aturades.
El paisatge es molt verd i amb ombra al anar el traçat entre muntanyes. Paso el primer poble Les Presses on em començo a familiaritzar amb la senyalització.
Passat Sant Esteve d'en Bas Qm 8 comença el coll d'en Bas, única pujada destacable del recorregut ja que en conjunt te desnivell negatiu. Passo el coll a 558 m s.n.m. en 2h15'. De baixada cap a la Vall d'Hostoles veig l'església de Sant Miquel de Pineda.
A Sant Feliu de Pallerols Qm 17,6 faig la primera aturada per esmorzar just a l'antiga estació habilitada com a bar.
Continuo cap a Amer a millor ritme del previst ya que la temperatura ajuda. Bons paisatges de la Plana d'Hostoles i la muntanya del Far
Arribo a Amer a les 13h55' i ja porto 31 Qm. Faig una llarga aturada per dinar uns macarrons boníssims.


Continuo amb les piles carregades cap a la presa del Pasteral, Cellera de Ter i Anglès Qm 38,3.

Pintada a l'entrada d'Anglès

A partir d'aquí el paisatge es ja menys interessant amb camps de conreu i carretera.
Supero la distància mítica de marató 42,195 m i arribo a Bescanó Qm 51 a les 18:14. Ara fa just deu hores que he començat.
A la sortida del poble agafo la variant per la dreta que va cap a Salt i paso per l'impressionat pont sobre la A-7. A l'entrada de Salt la senyalització es mes que lamentable i fa que em perdi i no trobi en Francisco que m'havia vingut a rebre. Un cop restablerta la situació arribada a Girona a les 19:30 amb un total de 57 Qm en 11h15' (9h47' de temps real).
Estic bastant dolorit i tinc molesties al taló dret probablement degut a alguna pedra del sauló a la sabatilla. Aviam com en senta el descans de la nit.

3/6/16 Girona - Sant Feliu de Guíxols 40,2 Qm

Sembla que m'he recuperat bastant durant la nit i després d'esmorzar reprenc la marxa a les 8h20'amb el meu amic Francisco que m'acompanyara a la sortida de Girona fins Quart.

Ruta del Carrilet II

Sortida urbana amb cel totalment clar i temperatura en augment.

Pont sobre l'Onyar

A la sortida de Quart (Qm 7) en Francisco se'n torna cap a casa i jo continuo per camps de conreu passant per Lambilles fins Cassà de la Selva Qm 14.

Taps de suro (Cassà de la Selva)

Faig una aturada per esmorzar un entrepà de bull blanc que esta molt bo. Continuo amb un sol de justicia la llarga tirada de 8 Qm fins Llagostera Qm 21,9. 
Fa estona que els peus es comencen a queixar i sembla que m'estan sortint ampolles. Aprofito per parar una estona i pendre un refresc.
Em poso vaselina als peus per que comença a ser preocupant ja que encara falten 18 Qm. El tram al costat de l'autovia, càmping Ridaura i Font Picant fins Santa Cristina d'aro es fa duríssim. Hi ha gran nombre d'eucaliptus i alzines sureres. En els 11 Qm de recorregut, he de parar un munt de vegades a treure els petites pedres del sauló que a sovint entren a les sabatilles. El calor a aquesta hora (15:00) tampoc ajuda gaire.
Arribo a Santa Cristina d'Aro Qm 33 15h33' bastant tocat i amb una ampolla important a la planta del peu dret.
Descanso una mica, prenc uns cerveseta i l'última tirada per Castell d'Aro fins Sant Feliu de Guíxols.
Arribo finalment a les 17:45 al Club Nautic de Sant Feliu de Guíxols Qm 0 de la Ruta del Carrilet amb un total de 40,2 Qm en 9h25' (7h56' de temps real).

Arribada

Molt content d'haver superat aquesta dura prova. Les sabatilles m'han fet una mala passada. 

He fet un total de 97,2 Qm rècord de distància en dos dies. Ahir també vaig superar el meu rècord de distància en un dia que tenia des de l'any passat a la Marxa dels Castells de la Segarra.

No hay comentarios: