domingo, 15 de febrero de 2015

25ª Mitja Marató de Barcelona


Novena participació a la Mitja Marató de Barcelona. Enguany per partida doble de voluntari i de corredor.

12-13/2/15

Feia temps que volia tornar a participar de voluntari i vaig decidir que seria aquesta. Vaig fer l'inscripció amb Voluntaris 2000 i el punt de trobada va ser a la Fira del Corredor a l'Estació del Nord. Bon ambient i força animació tant el dijous a la tarda i com el divendres al matí. Vaig entregar uns 250 pitrals quedant forces per repartir la tarda de divendres i el dissabte.
Va estar distret tractar amb tants corredors de països diversos. Em van donar un tallavents molt xulo i també una samarreta.

A la fira del corredor

Diumenge 15/2/15

Dia nuvolat i temperatura al voltant de 10ºC.
Inscripció rècord amb 15000 corredors i mes de 12000 arribats a meta. Com l'any passat sortida al Passeig Pujades en quatre onades separades uns cinc minuts per donar cabuda al gran nombre de participants.
Aprofitant que es un recorregut força pla, el meu objectiu es fer-la a un ritme de 5'30''/Qm. Surto amb el meu company de corredors.cat NOLO58 encara que dubto si podrem anar junts gaire estona.


Sortim a les a les 8:55 en la tercera onada. Tot i el gran nombre de participants es pot córrer bé. A la pujada del Paral·lel trobo que el meu company va massa ràpid i el deixo marxar. Recupero una mica de ritme al agafar la Gran Via i  passo el Qm 5 en 27'37'' just al ritme previst. Cap el Qm 7,5 passem al costat de l'Arc del Triomf al Pg. de Lluís Companys amb una gran animació
.
Pg. Lluís Companys

Continuem per Pallars cap a creuar la Diagonal . Aquesta part del Poble Nou es la menys animada. Al Qm 10 hi ha l'avituallament de corredors.cat. En hi ha tants que no se a qui saludar. El passo en 54'42''a ritme de 5'28''/Qm.
Al llarg del recorregut hi ha grups de musica que ens animen cosa que s'agraeix sobre tot si vas sol com avui.
Del Qm 10 al 15 Gran Via / Rambla Prim / Diagonal s'hem fa força dur recordant el patiment en aquest punt durant la marató. Prenc un gel al Qm 12 i passo el Qm 15 a la tornada de la Diagonal en 1h22'43''. Veig que he afluixat una mica en aquest tercer 5000 m i apreto. Ens creuem amb els companys que venen darrera pujant per l'altre costat de la Diagonal. Passat el 16 avanço a la meva amiga Rosa amb problemes al peu. Continuo fins el Forum per agafar el Pg. del Taulat i  Pg. Garcia i Fària. Al Qm 18 hi ha una forta rampa on en Txabi ens espera per fer-nos fotos.

Qm 18

A la Av. Litotal avanço en NOLO58 també amb problemes. Passo el Qm 20 al c/ Marina en 1h50'19''. He recuperat ritme en el darrer 5000 m, la meta ja es a tocar i queda l'últim esforç. Gran animació a l'ùltim Qm que faig a 5'10'' per acabar en un Temps final de 1h56'01'' lloc 8072 (grup d'edat 446) Ritme 5'30''/ Qm.

Dades del Garmin

La meva trentena mitja marató ja es al sarró !

He clavat l'objectiu de 5'30''/Qm encara que lluny de la marca que vaig fer en companyia d'en SOM. l'any passat. Tot i això he fet millor marca de la temporada rebaixant en 53'' la de fa una setmana a Sant Coloma.

Arc de Triomf

El vídeo de l'arribada

Vídeo de la prova de TVE

De nou mitja històrica pel rècord mundial femení assolit per Florence Kiplagat amb un marca de 1h05'09''.

No hay comentarios: