domingo, 30 de junio de 2013

IVª Marxa Puja i Baixa

Aquest matí he fet la IVª Marxa Puja i Baixa molt ben organitzada pel Club Excursionista Els Perduts de Begur.
M'he hagut de llevar a les 6:00 per esmorzar i desplaçar-me fins a Begur , però ha valgut la pena.
Els meus amics Rosa i Francisco l'han fet caminant mentre que jo m'he trobat amb el meu amic i company de corredors.cat Hyuste per intentar fer-la el mes ràpid possible es a dir corrent quan era possible i caminant la resta
Dia de sol i bona temperatura , uns 21 ºC , tot i ser final de Juny.
Recorregut de 15 Qm pel terme municipal de Begur i dels pobles del voltant seguint el GR-92, senders locals i camins de ronda.
El perfil de la prova com per sortir corrent però cap a casa , un trencacames total amb pujades i baixades molt fortes.
Hem sortit a les 8:00 en punt de la Plaça de la Vila de Begur on també era l'arribada.

Amb Hector abans de la sortida

Aviat ens hem adonat de que seria molt dura amb la pujada inicial fins al carrer del Campo i d’allà anar a trobar el GR-92 que ens ha portat pel camí del Ses Falugues i el Mas d’en Llord fins a la platja d’Aiguablava. Tot i que gran part ha estat baixada ha estat força tècnica i en ha portat 32' en fer 4,2 Qm. Allí hem començat un recorregut magnífic vora mar per les cales d’Esclanyà, d’en Malaret, Ses Orats i de Ca N’Estasia , Port de Fornells fins Platja Fonda Qm 6 on hi havia el primer avituallament amb aigua , taronges , fruits secs i galetes.Temps de pas 51'40''.
Tot seguit hem encarat una pujada duríssima cap el Rec de Ses Gralles on he perdut definitivament l'Hector que s'ha quedat enrere. Des de dalt vistes espectaculars de la costa brava.

Vista des del Rec de Ses Gralles

L'organització ens han posat un túnel aspersor d'aigua per refrescar-nos de la pallissa . Hem continuat resseguint la carena per corriols amb moltes pedres fins el semàfor i La Borna. Seguint el GR i amb vistes sobre la cala de S’Eixugador hem arribat finalment a Sa Tuna Qm 11 on hi havia el segon avituallament. Temps de pas 1h48'10''. He trigat quasi una hora en fer 5 Qm's !!
Continuació pel camí de ronda cap amb un munt d'escales fins a Aiguafreda.

Aiguafreda

D’aquí segona pujada forta pel camí d’es Quinze per arribar per un corriol fins al Mas d’en Pinc i continuar fins el poble i tot pujant a Sant Ramon fins el castell de Begur on hi havia el tercer avituallament i on ens han fet una foto a tots els participants. Qm 14,3 Temps de pas 2h28'09''.

Amb cara de patiment

Castell de Begur

Des del castell retorn fins a la plaça de la Vila on ens esperava un bon entrepà. 

Dades de la marxa
  • Distància :15 Qm
  • Temps final de 2h33'04''
  • Desnivell : 656 m+ / 656 m - (Alçada máxima 264 m)
Track oficial de la Marxa


Una autèntica prova de trail running en un meravellós entorn a la Costa Brava. Tot i la duresa del recorregut m'ha encantat i l'any que ve si puc la tornaré a fer.

No hay comentarios: