domingo, 30 de abril de 2023

Marató d'Empúries

Com l'any passat, torno a la a la Marató d'Empúries i per partida doble amb la Cursa de 5 Km dissabte i la de 10 Km diumenge

  • 5 Km d'Empúries 29/4/23

Participo per segon any consecutiu a aquesta cursa que es fa el dia abans de la marató per la tarda i que enguany celebra la seva cinquena edició.

Dia mig núvol i ventós però bona temperatura.

Uns 160 participants entre ells el meu amic IronXevi que demà farà la seva 137ª Marató !  L'organització no ha penjat a la web el recorregut però han confirmat que serà el mateix que l'any passat que ja conec.

Amb Vicenç i Ironxevi

He portat la samarreta de KMSxELA per fer visible la malaltia

Acompanyats dels armats hem fet el tradicional recorregut a peu pel recinte fins el Passeig d'Empúries. Finalment hem sortit a les 17:20 amb una mica de retard.

He intentat agafar bon ritme des del principi passant el Qm 1 en 5'48''. Al arribar al final del passeig hem girat cap a la dreta per l'Avinguda Francesc Macià i de nou a la dreta pel carrer J.Puig i Cadafalch. Qm 2 (5'43'') . En aquest punt hi ha uns 500 m de pujada que porta fins l'entrada de recinte arqueològic Qm 3 (6'17''). A continuació hem fet un curt tram de terra per sortir de nou al passeig i anar en direcció Sant Martí d'Empúries on ens hem creuat amb els primers de la cursa que ja tornaven. En arribar a Sant Martí hem donat la volta per fora el poble amb una bona pujada Qm 4 (6'10'') per anar a sortir al Mirador del Port Grec i agafar de nou el passeig fins la meta Temps final de 29'55'' Lloc 87 Ritme 5'59''/Qm

Dades del Garmin

Arribada

Prou satisfet, nou sub 30' i millorant el meu temps de l'any passat en 41''. 

  • 10 Km d'Empúries 30/4/23

Desena participació en aquesta prova que celebra la seva tretzena edició. Prova conjunta amb la Marató i Mitja Marató. Punt de sortida i arribada l'espectacular recinte arqueològic d'Empúries.

Dia mig tapat amb plugim abans de començar i molt vent. Bona temperatura, uns 16ºC .

Bona participació de corredors.cat que fan de llebres oficials per la Mitja i la Marató. Només la Judith fa els 10 Qm com jo.

Amb corredors.cat

Recorregut urbà igual que les darreres edicions fins el centre del poble de L'Escala i tornada voltant el recinte arqueològic. 

Com es tradicional hem fet a peu seguint els armats un recorregut pel recinte arqueològic fins el punt de sortida al Passeig d'Empúries.

He sortit a les 8:45 uns deu minuts després participants de la Marató i Mitja Marató. Com sempre no han posat catifa de sortida i he perdut uns 10'' només començar

He passat el Qm 1 força ràpid en 5'48'' i el 2 en 5'54''

Qm 1,3
Foto : Sergi Gonzalez Bernal

Al Qm 3,8 hem fet el gir de 180º a l'avinguda de Montgó on ens hem creuat amb els companys de cursa. He passat el Qm 5 en 29'59''a ritme de 6'/Qm.

La tornada ha estat més complicada pel vent en contra i el pas pel nucli antic amb una pujada curta però forta. Nova pujada més suau fins arribar a la Ctra.de Sant Martí d'Empúries i el passeig amb més vent de cara per arribar en un Temps final de 1h01'38'' Lloc 281 18é de la meva categoria Ritme 6'10''/ Qm.

Dades del Garmin

Arribada

Avui el vent m'ha frenat una mica però tan se val, una més al sac !. En acabar, recollida de medalla, avituallament i fotos.


Molt content pel nou doblet d'Empúries i a un ritme prou bo sobre tot el dissabte. L'any vinent si puc tornaré !

No hay comentarios: