domingo, 10 de abril de 2022

Marató d'Empúries

Nova participació a la Marató d'Empúries enguany per partida doble amb la Cursa de 5 Km dissabte i la de 10 Km diumenge

  • 5 Km d'Empúries 9/4/22

Participo per primer cop a aquesta cursa que es fa el dia abans de la marató per la tarda i que enguany celebra la seva quarta edició.

He dinat aviat i lleuger per evitar problemes de digestió i ens hem desplaçat amb la Isabel al recinte arqueològic d'Empúries on hi havia la sortida. Dia núvol i ventós amb força sensació de fred.

Molt pocs participants aquest any, uns 100. L'organització no ha penjat a la web el recorregut i desconec per on anirem tot i que abans de sortir ens ho han explicat per sobre

He portat la samarreta de KMSxELA per fer visible la malaltia

Acompanyats dels armats hem fet el tradicional recorregut a peu pel recinte fins el Passeig d'Empúries. Finalment hem sortit a les 17:35  més de mitja hora tard per l'entrega de trofeus de les curses infantils.

He intentat agafar bon ritme des del principi passant el Qm 1 en 5'48''. Al arribar al final del passeig hem girat cap a la dreta per l'Avinguda Francesc Macià i de nou a la dreta pel carrer J.Puig i Cadafalch. Qm 2 (5'47'') . En aquest punt hi ha uns 500 m de pujada que porta fins l'entrada de recinte arqueològic Qm 3 (6'31''). A continuació hem fet un curt tram de terra per sortir de nou al passeig i anar en direcció Sant Martí d'Empúries on ens hem creuat amb els primers de la cursa que ja tornaven. En arribar a Sant Martí hem donat la volta per fora el poble amb una bona pujada Qm 4 (6'06'') per anar a sortir al Mirador del Port Grec i agafar de nou el passeig fins la meta Temps final de 30'36'' Lloc 81 Ritme 6'08''/Qm

Dades del Garmin

Arribada

Molt content amb el resultat ja que tot i ser al costat del mar el recorregut no ha estat gens pla

  • 10 Km d'Empúries 10/4/22

Novena participació en aquesta prova que celebra la seva dotzena edició. Prova conjunta amb la Marató i Mitja Marató. Punt de sortida i arribada l'espectacular recinte arqueològic d'Empúries.

Dia de sol i fred, uns 13ºC .

Avui només som cinc de corredors.cat en Barceruel, Vicenç i Ironxevi226 (que fa la seva marató nº 134 !), en xevifisio que fa la mitja i jo que faig els 10 Qm.

Amb Barceruel, xevifisio i Vicenç

Recorregut urbà igual que les darreres edicions fins el centre del poble de L'Escala i tornada voltant el recinte arqueològic. 

Com es tradicional hem fet a peu seguint els armats un recorregut pel recinte arqueològic fins el punt de sortida al Passeig d'Empúries.

He sortit a les 8:45 uns deu minuts després participants de la Marató i Mitja Marató.

Tot i que sembla que es una cursa bastant plana te unes quantes pujades que trenquen el ritme.

He passat el Qm 1 bastant ràpid en 5'58''per estabilitzar el ritme al voltant de 6'00''/Qm . Al Qm 3,8 hem fet el gir de 180º a l'avinguda de Montgó on ens hem creuat amb els companys de cursa. He passat el Qm 5 en 29'35''a ritme de 5'56''/Qm .

El pas pel nucli antic amb una  pujada forteta passat el Qm 5, m'ha fet baixar una mica el ritme però aviat l'he pogut recuperar a la Ronda del Pedró. Nova pujada mes suau fins arribar a la Ctra.de Sant Martí d'Empúries i el passeig per arribar en un Temps final de 1h00'11'' Lloc 194 20é de la meva categoria Ritme 6'02''/ Qm.

Dades del Garmin

Arribada

En acabar recollida de medalla, avituallament i fotos.

Molt content d'haver pogut fer el doblet d'Empúries per primer cop i a un ritme prou bo per a mi els dos dies. He trobat a faltar alguns companys habituals en aquesta cursa. L'any vinent si puc tornaré !

No hay comentarios: