domingo, 28 de julio de 2024

44ª Cursa Popular de Les Santes


Tercera participació a la Cursa Popular de Les Santes aquest matí dintre les actes de la Festa Major de Mataró.
A les 7:25 m'he desplaçat amb tren a Mataró per recollir el pitral abans de la cursa. Dia de ple estiu amb sol i molta xafogor. Gran participació amb 2500 corredors inscrits !! . Prova gratuïta i bon ambient amb molts pares i nens participant.

Recorregut urbà per Mataró de baixa i puja amb sortida i arribada al Parc Central. Distància oficial d'uns 5 Qm.

Parc Central

Hem sortit a les 9:30 en pla "estampida" al no haver cap organització per calaixos. Primer Qm complicat amb molta gent creuant-se. He sortit ràpid aprofitant el perfil en baixada dels dos primers Qm's que he fet a ritme de 5'51''. A partir del Qm 2,6 hem començat a pujar amb un tram del Qm 3 al Qm 4 de forta pujada que he fet a ritme de 7'00'' !!.

Durant el recorregut hi ha hagut molta animació i un munt de retallades massives, que hi farem es una cursa de Festa Major.

Darrer Qm més agraït i arribada al Parc Central amb un Temps final 33'44'' Lloc 1143 a ritme de 6'22''/Qm. He fet 19'' menys que al 2022 i 29'' més que l'any passat, no em puc pas queixar.
En arribar fruita i aigua per tothom. Hem arribat totalment xops de suor 😓😓

Com l'any passat la distància real ha estat de 5300 m. 


Arribada
Foto : CarlesCat

Video PaKo Beer Min 22:00 - 22:09
Video GoPro Teresa Min 3:17 - 7:13


Una bona cursa totalment popular que m'ha agradat. Seguim sumant #KMSxELA.

sábado, 27 de julio de 2024

Sortides en bici 2024 (1)

Com en anys anteriors amb el bon temps he reprès els entrenaments en bicicleta per la ciutat. La idea es anar sortint un dia a la setmana, preferentment el diumenge, mentre les temperatures ho permetin.

Diumenge 30/6/24

Per començar he fet un recorregut urbà pel Paral·lel, Colom, Moll de la Fusta, Barceloneta fins l'esplanada del Hotel Vela i el Passeig del trencaones (Km 7,4)

Des d'allí he tirat pel Front Marítim fins el Fòrum. 

Pg. del trencaones

Tornada cap a casa per tota la Diagonal fins el pont sota la Ronda de Dalt al Parc Cervantes per comprovar pulsacions. Mitja 82 / Max. 107 ppm 

Total : 30,8 Km  2h01'49'' Velocitat mitja : 15,17 Km/h

Dades del Garmin 

Com l'any passat les distàncies del Garmin han sortit una mica més curtes que les reals per dos motius,  el auto stop per quan m'aturo als semàfors i el petit error de càlcul amb el satèl·lit. 

Diumenge 14/7/24

Segona sortida en bici 🚴‍ aquest matí. He anat fins la Barceloneta, l'esplanada del Hotel Vela i el Passeig del trencaones.

Des d'allí he tirat pel Front Marítim fins el Fòrum. No he pogut anar fins la placa fotovoltaica perque estaven desmuntant l'escenari del Cruïlla. He continuat fins a Sant Adrià fins el Besòs. 

Besòs

Tornada cap a casa per tota la Diagonal fins el pont sota la Ronda de Dalt al Parc Cervantes per comprovar pulsacions. Max. 107 ppm  

Han sortit a :  Mitja 79 / Max. 109 ppm  👍  

Total : 34,3 Km  2h09'48'' Velocitat mitja : 15,84 Km/h

Dades del Garmin

Dissabte 20/7/24

Tercera sortida en bici 🚴‍ aquest matí. He anat fins la Barceloneta, l'esplanada del Hotel Vela i el Passeig del trencaones.

Pg. del Mare Nostrum

Des d'allí he tirat pel Front Marítim fins el Fòrum. 

Tornada cap a casa per tota la Diagonal fins el Palau Reial on he donat la volta per baixar per Numància  

Avui he sortit en dissabte i he escurçat el recorregut per reservar forces per la Cursa del Poble Sec de demà

Total : 28 Km  1h44'39'' Velocitat mitja : 16,05 Km/h

Dades del Garmin

I seguim sumant #KMSxELA. Avui amb la samarreta adient !

Dissabte 27/7/24

Per reservar forces per la Cursa de Les Santes de demà avui he repetit pràcticament el recorregut de dissabte passat amb l'única variació de que he pogut entrar al Fòrum i passar pel pont sobre el port

Parc del Fòrum

Pont del Fòrum

Total : 29,6 Km  1h50'24'' Velocitat mitja : 16,09 Km/h

Dades del Garmin

lunes, 22 de julio de 2024

Cursa 700

Amb la Cursa del Poble Sec arribo a la meva cursa nº 700.

Com als darrers centenaris he personalitzat la meva samarreta per l'ocasió.

Foto : Pako Beer

Entrades anteriors al bloc :

Amb motiu dels altres centenaris ja vaig fer un recordatori de les proves anteriors i en aquesta entrada afegiré només les noves.

8/01/2023   Cursa solidària de Reis 5 Km 

La cursa 650 va ser la primera prova de l'any 2023, l'entranyable cursa solidària de Reis

Durant aquest centenari, el mes destacat ha estat aconseguir les meves millors marques en 5 Qm (28'06'') a Sant Andreu 12/22 i en 10 Qm (57'23'') a Diagonal DIR-GU 5/23 després de l'ensurt del 2018.

També, per descomptat, el podi i copa pel segon lloc de la categoria a la Cursa de Barberà del Vallés fa just uns dies.

Enllaç a : Totes les meves curses

domingo, 21 de julio de 2024

XXVI Cursa del Poble Sec


Setena participació a la Cursa del Poble Sec aquest matí una prova clàssica de l'estiu molt ben organitzada pel Club Atlètic Running (CAR). 

Avui es un dia una mica especial per a mi, celebro la meva cursa nº 700 

Foto . Pako Beer

Com sempre bon ambient i trobada amb un munt de companys. Hem fet la tradicional foto de correcadors.cat que avui també feien de llebres. 

Abans de la sortida ha començat a ploure fort i a més ha marxat la llum i s'ha desinflat l'arc que tenia també el crono penjat

Circuit complicat pels carrers estrets i costeruts que s'ha posat perillós pel terra lliscant. Dues voltes idèntiques pel barri per completar una distància de 5 Qm. Enguany una mica modificat passant pel Paral·lel. Sortida i arribada a la Plaça del Sortidor. 

Xafogor brutal amb 25ºC i tot mullat. Hem pogut sortir finalment a les 9:36 només amb 6 ' de retràs pel incident de l'arc.

Primer Qm en lleugera baixada pels carrers Blasco de Garay, Elkano i Salvà. Per sort ha parat de ploure. Tros pla pel Paral·lel ( en lloc de Vilà i Vilà ) i tornada pels carrers Puig i Xoriguer i Piquer per agafar la pujada de Fontrodona (Qm 2).

c/Fontrodona 1ª volta
Foto : Pako Beer

Gir a la dreta per Magalhaes per completar la primera volta. Temps de pas per meta 15'46'' (Qm 2,5).

Continuació per la Plaça del Sortidor i baixada per Blasco de Garay, Elkano i Salvà (Qm 3) cap el  Paral·lel i tornada pels carrers Puig i Xoriguer (Qm 4) i Piquer.

c/Fontrodona 2ª volta
Foto : CarlesCat

Darrera pujada per Fontrodona i continuació per Magalhaes per acabar en un Temps final de 31'19'' (15'46'' / 15'33'') lloc 368. Ritme 6'16''/Qm.

Dades del Garmin

Video Pako Beer Min 7:37 - 7:44 / 22:53 - 23:14

Video GoPro Teresa

Amb el canvi de circuit ha estat un pel més llarga que en edicions anteriors però avui tant se val, cursa 700 al sac !!. 


Malgrat les precaucions, sobre tot a la primera volta, només he fet 40'' més que l'any passat. He fet la segona volta més ràpida que la primera guanyant 23 posicions 👍🏻

lunes, 15 de julio de 2024

Caminada Nocturna


Avui he fet amb les meves amigues Luz Marina i Mercè una nova caminada nocturna en format virtual a realitzar durant els dies 15 al 28 de Juliol amb l'app de l'organització i sense senyalització. Distància oficial 11,9 Qm. Setena prova del programa de Caminades Barnatresc 2024

Molta xafogor i 26º C. Recorregut totalment pla i lineal per la façana marítima amb una distància de 11,9 Qm's. Sortida i arribada  a la Pl.Pau Vila.

Recorregut : Plaça Pau Vila , pg. Joan de Borbó, Pla de Miquel Tarradell, pl. del Mar (1), Pg. Joan de Borbó, pg. Hotel W, pl. de la Rosa dels Vents (2), Nou Passeig del  Trencaones (mirador al final) (3), retorn a la pl. de la Rosa dels Vents (4), Mirador darrere Vela (5), pg. Mare Nostrum (platja de Sant Sebastià), pl. del Mar (6), platja de Sant Miquel, platja de la Barceloneta, pg. Marítim de la Barceloneta (7), c. Trelawny, av. Litoral, parc del Port Olímpic, pl. del Cobi (8), pg. Marítim de la Nova Icària, pg. Marítim del Bogatell, parc del Poblenou (9), rambla del Poblenou, Torre Glòries (10), av. Meridiana, pg. Pujades, pg. Picasso, av. Marquès Argentera, pla de Palau i pl. Pau Vila 

Hem sortit a la 8:00. Primers Qm's encara amb llum de dia per la Barceloneta fins el trencaones Qm 2,2

Pg. del Trencaones

En aquest punt gir de 180º cap a  l'Hotel Vela, Barceloneta i front marítim. Moltíssima gent !!

Passat el Port Olímpic (Qm  6,6), ens hem aturat a sopar i fer la corresponent hidratació.🍺. Tot seguit hem continuat sense problemes per la Rambla del Poble Nou, Pl. de les Glòries, Av. Meridiana, Pg. Pujades, Pg. Picasso, Av. Marquès Argentera, Pla de Palau fins l'arribada a la Pl. Pau Vila

Distància real 12,1 Qm / Temps 2h48' (3h14' amb l'aturada per sopar).


Dades del Garmin

De nou la Luz ha tingut molts problemes amb l'app ja que perdia la senyal de gps i no li registrava el recorregut. Ha perdut força temps barallant-se amb l'app i al final no se la ha validat. 

Un bon entrenament d'estiu amb molt bona companyia 

domingo, 7 de julio de 2024

Cursa Festa Major Barberà del Vallés


Cursa de la Festa Major de Barberà del Vallés aquest matí. Una prova que no havia fet mai i que ja celebra la seva 22ª edició. Organització a càrrec de la Unió Atlètica Barberà

A les 7:20 m'he desplaçat en tren a Barberà del Vallés per recollir el pitral a la pista Municipal de Can Llobet on era el punt de sortida i arribada de la prova.

Recorregut de 5 Qm amb un suau puja i baixa pel poble incloent un tram de 700 m de terra. Dia amb molts núvols i temperatura de 21ºC. Uns 350 participants.


Surto a les 9:00 en punt. El meu objectiu es passar-ho bé i controlar les pulsacions. He passat el Qm 1 força bé en 5'57''. Del Qm 1,7 al 2,4 he fet sense problemes el tram de terra voltant el Parc Central del Vallés. El Qm 2, en lleugera baixada, encara va millor i el passo en 5'47''.

A partir d'aquí una lleugera pujada que he controlat força bé passant el Qm 3 en 6'15''. A partir de Qm 3,5 de nou baixada per recuperar forces.

Qm 4 
Foto : Claudia Roa

Passo el Qm 4 en 5'55'' per encarar el darrer Qm en lleugera pujada i entrada a la pista Municipal en un Temps final de 30'17''' Lloc 253 i 2n Cat Vet M D a ritme de 6'03''/Qm . He fet el darrer Qm en  6'09''
Arribada

Al arribar meló, síndria, fruits secs i begudes per tothom. També l'alegria de veurem segon de la categoria a la classificació amb copa 🏆 i tot.



Segona copa de la meva vida després de 699 curses. Molt content per la recompensa a moltes hores d'entrenament.