domingo, 28 de abril de 2024

Marató d'Empúries


Torno a la a la Marató d'Empúries i per partida doble amb la Cursa de 5 Km dissabte i la de 10 Km diumenge

  • 5 Km d'Empúries 27/4/24

Participo per tercer any consecutiu a aquesta cursa que es fa el dia abans de la marató per la tarda i que enguany celebra la sisena edició.

Dia molt tapat amenaçant pluja i sensació de fred.

Participació de 175 corredors similar a l'any passat. L'organització no ha penjat a la web el recorregut però han confirmat que serà el mateix que anys anteriors que ja conec.

Porto la samarreta de KMSxELA per fer visible la malaltia més enllà dels voltants de Barcelona.

Acompanyats dels armats hem fet el tradicional recorregut a peu pel recinte fins el Passeig d'Empúries. Finalment hem sortit a les 17:30 amb una mica de retard per les curses i entrega de premis infantils.

He intentat agafar bon ritme des del principi passant el Qm 1 en 6'00''. Al arribar al final del passeig hem girat cap a la dreta per l'Avinguda Francesc Macià i de nou a la dreta pel carrer J.Puig i Cadafalch. Qm 2 (5'53'') . En aquest punt hi ha uns 500 m de pujada que porta fins l'entrada de recinte arqueològic Qm 3 (6'17''). A continuació hem fet un curt tram de terra per sortir de nou al passeig i anar en direcció Sant Martí d'Empúries on ens hem creuat amb els primers de la cursa que ja tornaven. En arribar a Sant Martí hem donat la volta per fora el poble amb una bona pujada Qm 4 (6'16'') per anar a sortir al Mirador del Port Grec i agafar de nou el passeig fins la meta Temps final de 30'36'' Lloc 94 Ritme 6'08''/Qm

Dades del Garmin

Arribada

He anat un pel més lent que l'any passat i clavant el mateix del 2022. No em puc pas queixar.


Per demà als 10 Km, la previsió es de pluja 🌧🌧. Aviam com surt.

  • 10 Km d'Empúries 28/4/24

Desena participació en aquesta prova que celebra la seva catorzena edició. Prova conjunta amb la Marató i Mitja Marató. Punt de sortida i arribada l'espectacular recinte arqueològic d'Empúries.

Dia de pluja com estava previst, per sort no fa fred, uns 14ºC .

Bona participació de corredors.cat que fan de llebres oficials per la Mitja i la Marató amb Camilo fent de llebre de 3h45'.

Només el Dion i jo fem els 10 Qm. Per cert, xerrant ens hem perdut la foto de grup ....... 

Recorregut urbà idèntic a les darreres edicions fins el centre del poble de L'Escala i tornada voltant el recinte arqueològic. 

Com es tradicional hem fet a peu seguint els armats un recorregut pel recinte arqueològic fins el punt de sortida al Passeig d'Empúries. Avui sota la pluja que no m'agrada gens.

Hem sortit a les 8:45 uns deu minuts després participants de la Marató i Mitja Marató. Com sempre no han posat catifa de sortida i he perdut uns segons només començar

He passat el Qm 1 en 5'56'' i el 2 en 6'01''. Al Qm 3,8 hem fet el gir de 180º a l'avinguda de Montgó on ens hem creuat amb els companys de cursa. Temps al Qm 5 29'45'' a un bon ritme de 5'57'' Qm. La temperatura i la pluja sembla que han ajudat

De tornada pas pel nucli antic amb una pujada curta però forta al Qm 5,6. Nova pujada més suau fins arribar a la Ctra.de Sant Martí d'Empúries (Qm 6,8) i la del passeig (Qm 9,6) amb una mica de vent de cara per arribar en un Temps final de 1h00'00'' Lloc 293 18é de la meva categoria Ritme 6'00''/ Qm.

Dades del Garmin

Avui els bassals i la pluja més forta a partir del Qm 7 m'han frenat una mica però tan se val, he fet 1'38'' menys que l'any passat !. En acabar, recollida de medalla, avituallament i foto.

Arribada

Molt satisfet, segona prova del doblet completada amb èxit malgrat el mal temps. He fet en conjunt de les dues proves el millor temps dels darrers tres anys


No hay comentarios: