domingo, 31 de enero de 2016

4ª Mitja Marató Colomenca


Tercera participació consecutiva a la Mitja Marató Colomenca.
Bona organització de la Unió Colomenca d'Atletisme i per només 8 € a través del nostre TPV !. Molta participació de corredors.cat que també feien de llebres oficials.

Amb Carles
L'objectiu d'avui es Sub 2 h. Hem muntat una superbarqueta correcat amb els meus companys Carles Carsobe (llebre oficial), G3mma, Xik3ta, Pinelli31, Obadia, Kiske, Francesc, Xavher i DavidC.


Nou circuit amb sortida i arribada a la nova pista d'atletisme Antonio Amorós. Recorregut inicial d'uns quatre Qm pel cas urbà de Santa Coloma amb bastants tobogans i carrers estrets per agafar a continuació la carretera de La Roca i fer set Qm d'anada i tornada a Santa Coloma fins les pistes d'atletisme.
Dia mig tapat però amb bona temperatura, uns 6ºC que ha anat pujant. Hem pres la sortida a les 9:00 en punt juntament amb els participants de la cursa de 10 Qm.
Des del primer Qm ens hem separat una mica pers les dificultats de córrer junts en els trams estrets. He anat força estona amb el meu company Manel59 controlant el ritme de la barqueta que anava darrera nostre. Passem el Qm 5, ja a la carretera de la Roca, en 27'38'' uns 20'' per sota del previst.

Amb Manel
El tram per carretera de set Qm amb lleugera pujada es fa llarg i cal dosificar molt be el ritme.
Hem passat el Qm 10 en 55'41'' a ritme de 5'34''/Qm. Portem un minut menys del previst . Al Qm 11 fem el gir i comencem la tornada, el Manel es queda enrere. En el tram de carretera ens creuem i saludem amb els companys. Em prenc un gel al Qm 12 i m'agafen en Pinelli i l'Alba (Xik3ta). Aprofito la lleugera baixada per anar augmentant el ritme i rascar uns quant segons mes. Passo el Qm 15 en 1h23'11''. El Sub 2 h està garantit, se que la barqueta va uns minuts darrera.

Carretera de La Roca

Al Qm 18 s'acaba la carretera i entrem de nou a Sant Coloma. L'Alba m'ha agafat i penso que podem anar bé junts fins la meta. El ritme es cada vegada mes ràpid aprofitant la baixada.
Passat el Qm 19 agafem l'Avinguda de la Salzereda que paral·lela al Besós ens porta a la meta. Passem el Qm 20 en 1h49'53'' fent el darrer 5000 m a ritme de 5'20''/Qm. Està clar que l'Alba tornarà a polvoritzar la seva marca en mitja que va fer la setmana passada a Terrassa.  Encara hi ha una petita rampa per un pas soterrani que posa aprova les cames.

Pista Antoni Amorós

Entrem a la pista i esprint d'uns 350 m cap a la meta per acabar en un molt bon temps Final de 1h55'45'' lloc 585 i a la posició 8a de la meva categoria. Ritme de 5:29/Qm.

Dades del Garmin

L'Alba ha entrat tot just darrera meu fent MMP en1h55'47''

Felicitats Alba !

Corredors.cat

Objectiu Sub 2h complert i amb nota i millorant el temps de les dues edicions anteriors !. També he fet la millor marca de la temporada en Mitja Marató. No es pot demanar mes.

Propera prova Mitja de Barcelona en quinze dies.

En acabar entrepà de botifarra a la brasa i cervesa !. L'any que ve tornarem.

domingo, 24 de enero de 2016

19ª Marxa del Terme

Avui he tornat a participar a la Marxa del Terme a Sant Fruitós del Bages.
He quedat amb el meu amic Jordi, la Carme i la Rosa a les 6:15 a la Plaça de Sants per desplaçar-nos en cotxe fins Sant Fruitós.
Marxa molt ben organitzada pel grup excursionista Posa't en marxa amb tres recorreguts un de familiar de 8,7 Qm “MINI”, un d’assequible de 17 Qm “JUNIOR” i un de 27 Qm “SENIOR” amb la opció drecera de 24 Qm. Nosaltres hem fet el mes llarg de 27 Qm.
Itinerari: Parc del Bosquet, Les Brucardes, Riu d’Or , Parc i estany de l’Agulla, Sant Iscle ( 2n control ), Santa Anna de Claret, Pla de les Abelles, Sant Jaume d’Olzinelles( 4t control),  Pont de Cabrianes, Les Oliveres i Parc del Bosquet.


Dia de sol. Temperatura freda a la sortida (al voltant de 4ºC) però que ha anat pujant durant la marxa.
Com l'any passat, abans de la sortida a les 8 h hem fet el tradicional primer avituallament a base de coca i mistela. El primer tram, amb molts caminants, ha estat una mica lent i sense massa interès fins arribar al primer control i avituallament Qm 7,6 en 1h22'''.
A continuació tram cap el Parc de l'Agulla amb l'estany i la sèquia medieval fins  arribar a Sant Iscle on hi havia el segon control de pas (Qm 12,2). Temps 2h19'.

Sèquia medieval
L'avituallament aquí ha estat potent a base d'entrepà de pa amb tomàquet i botifarra a la brasa acompanyat de vi i cafè amb "alegríes".


Amb Carme, Jordi i Rosa

Tot seguit hem tirat cap a Santa Anna de Claret fins arribar al control 3 i avituallament (Qm 17). Temps 3h29' i quatre Qm's  mes endavant el 4rt control a Sant Jaume d'Olzinelles on hi havia l'opció de la drecera (Qm 20,7) Temps 4h08'.
Com teniem previst nosaltres hem fet el recorregut llarg passant per Pont de Cabrianes i tornada cap a l'arribada al Parc del Bosquet per completar els 27,4 Qm en 5h23' de temps incloent trenta minuts de les aturades als avituallaments.

Amb Jordi a l'arribada

Això està fet, un bon entrenament de cara a properes marxes que faré a la primavera. 



domingo, 17 de enero de 2016

38ª Cursa Barri de Sant Antoni


Primera cursa de 10 Qm de l'any aquest matí a la Cursa del Barri de Sant Antoni. Prova puntuable per la 8ª Challenge BCN 10 K
Temperatura freda al voltant de 5ºC però amb sol. Con cada any trobada multitudinaria al pati dels Salesians.

corredors,cat

Amb Carme, Luz, Teresa i Mari Carmen

Surto a les 9.30 amb el Jordi Mas que ens fa de llebre amb l'intenció de fer Sub 50'. Al pas pel Qm 2 en 10'08'' veig que no podré aguantar aquest ritme i decideixo deixar-los marxar i continuar sol. Intento agafar el meu ritme a la Gran Via i les Rondes. Passo el Qm 5 prou bé en 25'57'' a 5'11''/Qm.
L'avituallament una mica caòtic i perdo força temps per agafar l'aigua. Completo la primera volta. Cap el Qm 7 avanço en Manel59 que ha afluixat pel fort refredat que porta. Mantinc bé el ritme tot i la pujada pel Paral-lel. Com sempre hi ha un munt de retalladors.
Continuo apretant al agafar de nou la Gran Via i a la baixada per c/ Urgell.

Sprint c/ Floridablanca

Gir a la dreta i llarg sprint de 400 m al c/Floridablanca. Faig el darrer Qm per sota 5' per acabar en un Temps final de 51:44 Lloc 2288 i a la posició 44 de la meva categoria. Ritme 5'10''/ Qm.

Dades del Garmin

Prou satisfet tot i quedar lluny el Sub 50'.He anat a força regular tota la cursa fent els parcials de 5000 m en 25'57'' i 25'47''.

Amb Txabi que ha fet avui MMP

Continuo sumant punts a les competicions on participo. Com a fet històric, insòlit i efímer vaig líder de la categoria a la Lliga Championchip i la Correcat !



viernes, 15 de enero de 2016

Llibre Mai no és tard


Avui he anat a la presentació del llibre "Mai no és tard" del meu company i amic Miquel Pucurull que als 77 anys ha decidit explicar les seves vivències de corredor en format de una marató, es a dir de 42 capítols i un darrer de 195 metres.


La presentació s'ha fet a la Casa del Llibre a la Rambla de Catalunya i ha anat a càrrec del periodista de RAC 1 Raül Llimós i el també periodista, editor i corredor Marc Cornet. El pròleg es de l'escriptora i corredora Empar Moliner que no ha assistit. Ens hem reunit un gran nombre d'amics i corredors que han fet que la sala es quedés petita.


Ha estat una presentació força distreta i molt col·loquial .

A destacar que tots el beneficis  del llibre es destinen a la investigació de la diabetis infantil.

Amb la gentada que hi havia a la presentació, he decidit trobar-me mes endavant amb el Miquel per que me'l signi.

lunes, 11 de enero de 2016

33ª Mitja Marató de Sitges


Sisena Mitja Marató de Sitges avui amb un dia mig nuvolat i molt bona temperatura per córrer (al voltant dels 15ºC ).
La meva amiga Carme repeteix mitja per tercer any consecutiu. Molts correcats avui però no hem coincidit per fer la foto tradicional.
Amb Carme
Tornem a fer el circuit dels dos darrers anys amb dues voltes idèntiques amb pas pel casc antic de Sitges.
L'objectiu per avui es el Sub. 2 h ja que desde la mitja de Barcelona al Febrer del 2015 no corro una distància tan llarga.
Sortim a les 10.00 en punt. Els dos primer Qm's pel Passeig Marítim un pel mes ràpid del previst per anar estabilitzant el ritme mig al voltant del 5'30''. Abans del Qm 4 hi ha un pas per sota la via del tren amb una rampa forteta. Passo el Qm 5 en 27'34'' una mica mes ràpid del que tenia previst. En el recorregut  i ha dos trams on es fa una U que permet saludar els companys al creuament.

Foto d'en Carles al creuar-nos
Cap el Qm 9 entrem al casc antic amb una mica de pujada i carrers estrets per enfilar tot seguit cap el Passeig de Ribera i completar la primera volta.
Passo el Qm 10 prou bé en 54'54'' a ritme de 5'29''/Qm, Un minut menys del previst.

Passeig Marítim (Qm 10,5)
Comencem la segona volta pel Passeig Marítim fins l'hotel Terramar. Al segon pas per sota la via començo a notar el Qm's a les cames. Abans de l'avituallament del Qm 15, hem prenc un gel. Temps 1h23'12'' (en aquest 3er 5000 m he pujat el ritme a 5'40''/Qm).  El gel em senta bé i decideixo apretar una mica per assegurar l'objectiu.
Cap el Qm 19 tornem a entrar al casc antic amb molta animació i la pujada que a la segona volta es nota mes. El quart 5000 m en surt millor a 5'32''/Qm. Temps 1h50'51''.

Arribada
Faig l'últim Qm a 5'25'' per marcar un Temps final de 1h56'50'' lloc 1476 Ritme de 5'32''/Qm.

Dades del Garmin

Molt content, 31ª mitja marató al sac. Objectiu complert amb una bona marca.
La meva amiga Laura ha fet una gran mitja amb MMP 1h54'13''.

Felicitats Laura


En J.J.Vico ens ha fet com final de festa aquesta gran foto.

domingo, 3 de enero de 2016

Cursa de Reis (Cavalgada de Reyes)


Primera participació aquest matí a la Cavalgada de Reyes, una cursa solidària que organitza el campió Reyes Estévez amb la finalitat de recollir joguines per els nens desfavorits i sense recursos.
Recorregut urbà de 5 Qm per Cornellà amb sortida i arribada a la Plaça de Catalunya.

corredors.cat

Dia núvol i molt bona temperatura per córrer 11ºC. He sortit amb el meu amic Juan Morillo amb l'objectiu de passar-ho bé i fer-la junts.

Sortida

El primer Qm ha estat en lleugera pujada i l'hem passat en 5'11''. El dos següents en lleugera baixada els hem fet força mes ràpids per sota 5'/Qm. Temps Qm 3 14'49''. Cap el Qm 3,5 hem començat la pujada mes forta per la Rambla i l'Avinguda Salvador Allende.

Final Rambla

Continuació pel c de l'Anoia per arribar tot seguit de nou a la Plaça de Catalunya en un Temps final de 25'14'' lloc 298, cat 36 a ritme de 5'03''/Qm

Dades de Garmin

Segons les nostres dades ha estat una mica mes curta dels 5 Qm's anunciats però avui tant se val.

 Arribada amb en Juan


Ha estat un plaer compartir aquesta cursa amb el Juan i de pas fer una bona marca. L'any que ve, si puc, la tornaré a fer.

sábado, 2 de enero de 2016

VII Crono-escalada Solidària a Montjuïc


Sisena participació consecutiva a la crono-escalada solidària a Montjuïc organitzada per CoRReDoRS.CaT. Prova benèfica en col·laboració amb la Creu Roja per recollida de joguines pels nens més necessitats.
Primera cursa puntuable de la LLiGa CoRReCaT 2016 i gran trobada d'amics i companys.

Preu inscripció ..... una joguina

Recorregut curt però molt exigent començant a la Font Màgica amb pujada per les escales fins el MNAC on està ubicada la meta volant i control de pas per baixar per les escales de nou fins arribar novament a la Font Màgica. Hem fet recorregut original amb pujada per una escala i baixada per l'altre.
Dia de núvols i temperatura voltant els 15ºC. Objectiu d'avui intentar fer un bon temps però sobre tot de no caure per les escales.
Surto a les 12 h, intentant agafar ritme, cosa gens fàcil pels trams combinats d'escales i al pla.


El tram d'escales final es fa duríssim. Passo pel control del MNAC al final de la pujada en 2'12''. Tram pla del MNAC i començo l'espectacular baixada. Vaig amb molt de compte per mantenir el ritme i l'equilibri per no caure cosa que aconsegueixo !

 Impressionant baixada

Esprint cap a meta

Temps final 4'26'' (2'12''/2'14'') Lloc 35.  Primera cursa de l'any al sac i per una bona causa.


S'han recollit 267 joguines, nou rècord !

Carregant l'ambulància de la Creu Roja

viernes, 1 de enero de 2016

XIX Primer Bany de l’Any

Torno a repetir l'experiència del primer bany de l'any com en els dos darrers. El punt de trobada ha estat davant del club natació atlètic Barceloneta organitzador de l'esdeveniment i que ha deixat a la nostra disposició els vestidors.


Ens hem reunit un bon grup d'amics i coneguts. Han participat mes de mill banyistes. Dia núvol amb uns 10ºC d'ambient i 13ºC de l'aigua.
Com a previa l'Ona Carbonell i la Gemma Mengual han fet a les 11:30 una petita exhibició de natació sincronitzada al mar amb vestit de neoprè.



A les 12 del migdia han donat la sortida la Platja de Sant Sebastià. Amb una mar força plana ens hem pogut banyar sense problemes, res a veure amb la mala mar de l'any passat.

Amb Jordi i Carme

Amb Luz Marina

Amb Pere

Com sempre molt bon ambient amb música i un brou boníssim per acabar. També ens han donat Actimel.

L'any que ve a repetir !

El Diploma