sábado, 25 de julio de 2015

Cursa Forat del Vent


Aprofitant que soc a Barcelona he tornat a participar en la Cursa /caminada de muntanya Forat del Vent organitzada per Marathon Catalunya
Com l'any passat recorregut de 10,8 Qm Parc de Collserola amb perfil no massa exigent. Sortida des de Can Coll en una esplanada de la carretera BV-1415 que va de Cerdanyola del Vallés a Horta.
M'he llevat aviat per arribar amb temps ja que hi havia que recollir el pitral i no estava ben segur del punt de sortida. He arribat sense problemes a Can Coll cap a les 7:45. Just en el moment de recollir el pitral ha caigut un xàfec impressionat que ens ha deixat totalment remullats i el que es pitjor ha esborrat el marcatge de l'organització.


Aviat ha sortit el sol amb temperatura suportable d'uns 25 ºC

Amb la Marcela i el Nicolás

Hem sortit a les 9 h, primer els pocs caminadors que hi havia i desprès els corredors, uns 250.
Al arribar el primer encreuament a uns 200 m de la sortida, m'he trobat amb el cap de cursa que tornava ja que aparentment s'havia equivocat. Una fletxa blanca (probablement d'algun altre cursa) indicava anar cap a la dreta i ells venien de l'esquerra. Aviat m'he adonat que no anàvem per la pista de l'any passat especialment quan hem creuat la carretera i no hi havia ningú de l'organització. La desconfiança de que anàvem malament ha anat en augment sense marques i seguint als corredors de davant. Finalment passat el Qm 3, la gran sorpresa, el cap de cursa tornava en sentit contrari cap a nosaltres !. Caos generalitzat sense saber ben bé que fer, mitja volta i tornada pràcticament de nou a la sortida. L'organització en veure el desgavell ha donat la cursa per anul·lada. Alguns corredors han arribat a fer el recorregut correcte però ja no ha servit de res. Jo he fet uns tres Qm addicionals com entrenament.

BTV hi era present i ho ha resumit molt bé Video BTV

Mai havia viscut una situació igual. Evidentment no la compatibilitzo com a cursa si no com entrenament a l'espera de que es repeteixi a la tardor com ens ha promès l'organització.

Ha estat una cursa sense fí com algú molt bé ha batejat.

viernes, 24 de julio de 2015

Entrenament Correcat BBB


Ahir per la tarda / nit vaig participar a l'entrenament BBB (Braves, Birres, Bany) que s'organitza cada estiu a CoRReDoRSs.CaT per acomiadar la temporada.

Ens vam trobar a les 21 h al Port Olímpic al costat de la Torre Mapfre.


Vam participar a l'entrenament  Hernan, Fiber, Cándido, Ricardo, Iris, Lluís (Solteron), Jordi Mas, Carles Sancho i Vicenç.
Amb una calor de 30ºC i una xafogor asfixiant vam fer la versió curta anant fins l'Hotel Vela i tornar. Poc mes de 5 Qm en 32' van estar suficients per agrair un bon Bany a la platja de la Nova Icaria 
Refrescats, vam fer la tradicional ST al xiringuito Mango amb Braves, Birres i alguna cosa mes ......


Ens ho vam passar molt bé i a la ST es van afegir Hector, Judith, Victor, Crica, Laura, Luz Marina, Teresa i la parella de la Iris.

L'any que ve, si puc, hi tornaré !.

domingo, 19 de julio de 2015

XIX Cursa del Poble Sec


Tot i que fa molts anys que es celebra la Cursa del Poble Sec  avui ha estat la meva primera participació.
Acabada la temporada he volgut participar aprofitant que estava a Barcelona. Bona organització del Club Atlètic Running (CAR)

Plaça del Sortidor


Ens hem reunit a la Plaça del Sortidor on hi havia la sortida i l'arribada,
Circuit de dues voltes pel barri costerut i carrers estrets per completar una distància de 5 Qm.
En plena onada de calor no es la millor època per participar en curses, quan hem sortit a les 9:30 i el termòmetre ja marcava 27ºC
Primer Qm en lleugera baixada pel carrer Magalhaes , Radas , Elkano i Salvà. He passat el Qm 1 al carrer Salvà en 5'12'', Tornada pel carrer Piquer (Qm 2 4'59'') per agafar Fontrodona on hi ha una bona pujada . Gir a la dreta per Magalhaes per completar la primera volta.

c/ Magalhaes (Foto CarlesCat)

Temps de pas per meta 13'49'' (Qm 2,8). Continuació pel la Plaça del Sortidor i baixada per c/ Blasco de Garay i Elkano (Qm 3 5'23'') i c/ Salvà cap a Vilà i Vilà. Tornada per Piquer (Qm 4 en 5'11''). Darrera pujada per Fontrodona i llarg esprint per Magalhaes per acabar en un Temps final de 25'53'' lloc 189 Cat 7. Ritme 5'11''/Qm

Arribada (Foto Teresa Recuero)

La meva cursa 389 ja es al sac i he afegit una nova cursa al meu palmarès. Les molèsties al genoll esquerra que tingut durant la setmana no han aparegut i he pogut completar la prova prou bé.

lunes, 13 de julio de 2015

Nike Running Day

Aquesta tarda he anat a la prova de les noves sabatilles de Nike Air Zoom Elite 8, una sabatilla molt lleugera i de gran tracció



El punt de trobada ha estat a les 19:30 a la botiga de Evasion Running de l'Avinguda de Sarrià on ens hem reunit uns quants corredors (entre ells els meus companys Juan A. Perez, Ricardo, Jaime Taipe i David Manau).


Ens han donat tota mena d'explicacions d'aquesta sabatilla i de les seves prestacions. També hem gaudit de la companya del crack Samuel Garcia Cabrera campió d'Espanya de 400 metres, un gran xaval de la illa de La Palma i resident actualment al CAR de Sant Cugat. Te una marca de 45''50 amb possibilitat d'anar l'any que ve als JJOO de Rio de Janeiro.
Tot seguit hem fet un escalfament des de la botiga fins el Parc de L'Escorxador. Allí ens han donat una mini classe de tècnica de carrera i tot seguit hem fet la prova de una milla que m'ha sortit en un temps 7'06'' a ritme de 4'45''/Qm. En realitat però han estat 1500 m.

Tornada de referedament cap a la botiga i canvi d'impressions.

Amb Samuel Garcia

Tot i el calor i xafogor asfixiant d'avui (30ºC), ha estat una bona experiència i ens ho hem passat bé

miércoles, 8 de julio de 2015

Pujada al Castell de Montgrí

Amb la visita d'en Joaquim, ahir vam decidir tornar a fer la Pujada al Castell de Montgrí .
Aprofitant la baixada de temperatura ens hem desplaçat avui per la tarda a Torroella de Montgrí. A les 18:30 hem començat la pujada que en poc mes de 2 Qm porta via GR 92 a l'impressionant fortificació. El desnivell però es de 260 m.


La primera part del recorregut fins el collet de la creu es relativament fàcil i l'hem fet en 23'36'' (Qm 1,5). En aquest punt hi ha una creu de ferro i un autèntic pedregar força perillós que porta fins el cim del Montgrí a 315 m d'alçada. Temps 40'30''(Qm 2,3).


El castell es de forma quadrada i es va construir entre el 1294 - 1301. Te quatre torres cilíndriques i està inacabat ja que l'interior es buit.
Durant la pujada s'ha tapat una mica i ha estat molt mes agradable. Hem dedicat mes de mig hora a la visita. Una escala metàl·lica de cargol permet l'accés fins la part mes alta. Des d'allí es pot donar la volta a tot el perímetre amb unes vistes espectaculars de l'Empordà, les Illes Medes, Platja de Pals i badia de Roses.


La baixada pel pedregar ha estat igual de complicada fins el collet. Temps real 1h18'22''. (4,6 Qm) que amb la visita han estat a prop de 2 h.

Dades de Garmin

Ha estat força bé en companyia d'en Joaquim, el Quim i l'Angie.

martes, 7 de julio de 2015

Pujada al Quermany

Aprofitant la visita d'en Joaquim al càmping hem decidit fer aquest tarda la clàssica pujada al Quermany de cada estiu en companyia del Quim i l'Angie. En plena onada de calor i una temperatura de 32ºC, enguany ho hem fet caminant en lloc de corrent.
Recorregut càmping Inter Pals - Cim del Quermany i tornar, 12,5 Qm en total.
Hem sortit a les 18:00 per la carretera direcció Pals entrant a la pista forestal darrera del Aparthotel Golf Beach. Continuació en direcció al Quermany per pista de sorra i pedres amb lleugera pujada. Passada la masia de Can Pou de ses Garites hem agafat un corriol / drecera a la dreta que ens porta al camí principal.
Passem les mines d'en Bofill en 59:13 (4,6 Qm)  per agafar a continuació un parell de trossos trenca-cames amb fort desnivell. Arribem al cim en un Temps 1:21:07 (Qm 6,25).

Cim del Quermany 224 m.s.n.m.


Després d'uns quinze minuts de descans i hidratació tornada sense problemes controlant no caure a la baixada.
Temps final real 2h44'10'' que amb l'aturada han estat 3 h. Un bon entrenament molt ben acompanyat.


miércoles, 1 de julio de 2015

Fi de temporada 2014 - 2015

Amb la Cursa de Bombers, dono per acabada la temporada fins Setembre tot i que faré alguna cursa a l’estiu.

Seguiré però amb entrenaments suaus i sortides amb BTT pel Baix Empordà.

He participat en un total de 33 curses entre elles la Marxa dels Castells de la Segarra, 4 mitges marató, el Maratest de 15 Qm i 14 curses de 10000 m .

Com a fet destacable el meu rècord en distància de 54 Qm en la Marxa dels Castells de la Segarra que vaig completar en 8h39’ i els 282,9 Qm del Camí de Sant Jaume Francès (Burgos - Ponferrada ) que vaig fer caminant a l’Octubre del 2014.
També la meva participació a la Barcelona Magic Line, una prova de 30 Qm per equips de caràcter no competitiu i solidària que vaig fer amb l’equip Blue Line el passat mes de Març.

Amb la cursa de La Maquinista finalitza la 7ª Challenge BCN 10K en la he participat en totes les set edicions amb un total de 54 curses.


Acabo al lloc 326 de la general (de 21339 classificats) / Lloc grup d'edat VtMC 24 (de 1243 classificats).

Amb Hector a la Marxa dels Castells de la Segarra 

En resum, una bona temporada.

Ara, a gaudir de les vacances i a esperar l'inici de la propera.

Salut a tothom !