domingo, 22 de marzo de 2015

BDN Running


Aquest matí he fet per segon cop la BDN Running una cursa de 10 Qm per Badalona que celebrava la seva quarta edició.
En aquesta edició el circuit es diferent al del 2013 amb mes zona urbana i evitant el pas pel polígon industrial.


Com sempre bona organització amb una bossa del corredor i avituallaments molt bons. Sortida i arribada a la Rambla del Gorg molt prop del Centre Comercial Màgic Badalona.

Corredors.cat

Dia amb molts núvols pero ens hem salvat de la pluja d'ahir. Bona temperatura per córrer.

Amb Carles i Vicenç

Surto a les 9:30 en punt amb el meu company Alfons que aviat ha desaparegut ja que avui estava "on fire". Cap el Qm 2, passat el Pont de Lluc, també m'ha  passat la llebre Sub 50' que no he volgut seguir ja que també anava massa ràpida.
Hem gaudit del pas pel port al Qm 3 i amb un bonic recorregut pel Passeig Marítim fins l'avituallament  (Qm 5) que he passat en 26'35'' a ritme de 5'18''/Qm.
Al Qm 5,5 pujada per la Riera de Canyadó cap el Parc de Can Solei, únic punt amb lleugera pujada.
Apreto una mica el ritme a la baixada pel carrer de la Mercè cap el Passeig Marítim , Av. Sant Ignasi de Loiola  i c/ Baldomer Solà.
Faig l'últim Qm a 4'58''per acabar amb un Temps final de 52:31 Lloc 1374 i a la posició 395 de la meva categoria. Ritme 5'15''/ Qm.
Força satisfet tot i que he perdut una mica de velocitat amb les últimes curses de llarga distància. He fet el segon 5000 en 25'57''més ràpid que el primer a ritme de 5'11''/Qm.

Dades del Garmin

lunes, 16 de marzo de 2015

Marató de Barcelona


Gran Marató de Barcelona aquest diumenge amb una d'inscripció de quasi 20000 corredors.
Dia fred però amb sol ideal per córrer.
Com al 2013 vaig anar a animar a la cruïlla Numància / Berlín on la cursa passava dues vegades (Qm 4 i Qm 10,3).
A continuació em vaig desplaçar al Qm 27 per continuar animant i acompanyar al meu amic Joaquim fins el Qm 42 amb l'objectiu de ajudar-lo en la part mes dura de la marató.

Av del Litoral Qm 34

L'ambient va ser espectacular per tota la ciutat amb molts punts d'animació i en especial al Qm 38 on hi havia l'avituallament de corredors.cat a la Av. de la Catedral.

Pujant el Paral·lel Qm 41

El Joaquim va fer una molt bona cursa i molt bon temps final de 4h08'24''.

Els darrers 15 Qm's els vam fer en 1h27'34'' . Ritme 5'51''/ Qm, un bon entrenament.

sábado, 14 de marzo de 2015

Breakfast Run

Per setè any consecutiu aquest matí he fet "Breakfast Run" . Cursa no competitiva que es fa el dia abans de la marató i que recorre els últims 4,195 Quilòmetres de la Marató dels JJOO de Barcelona'92.


Uns 1300 participants, la majoria estrangers, amb sortida darrera la Font Màgica i l'arribada a l'Estadi Olímpic.
Dia plujós que ha deslluït una mica la festa pero res no ens ha aturat.
L'he feta amb amb el Ricardo i amb el Pablo que en apropar-se a l'Estadi no ha pogut resistir la temptació d'apretar fort.

Amb Ricardo

Tot i que el curt recorregut es curt, es bastant exigent al ser en pujada i l'hem fet en 25'10'' a ritme de 6'00''/ Qm.

Estadi Olímpic Lluís Companys

Acabada la cursa hem esmorzat i cap a casa a descansar que demà acompanyaré en Joaquim els darrers 15 Qm de la marató.

domingo, 8 de marzo de 2015

Marxa dels Castells de la Segarra


Ahir ens vam desplaçar amb l'Hèctor i en Toni Parra per fer nit a Guissona i començar la prova descansats. Primera participació en aquesta coneguda Marxa de resistència, mai he fet una distància tan llarga (54 Qm) i m'ho prendré amb molta calma. M'acompanyarà l'Héctor experimentat en aquest tipus de proves.

Sortida a les 7:00 i encara fosc. Ens hem trobat amb els nostres companys de corredors.cat Alba, David C i Xeix
Hem passat el primer avituallament i control de pas a Florejacs en 1h38' on hem gaudit entre altres coses d'una bona xocolata calent amb coca

Florejacs (Qm 12,4)

Recorregut força pla  per pistes i camins sense massa dificultat. Segon avituallament a Les Pallargues amb torrons Vicens d'Agramunt. Temps 2h32'

Les Pallargues (Qm 17,9)

Continuació cap a l'Aranyó seguint un tram del canal de la Segarra- Garrigues

Camí de l'Aranyó

L'Aranyó (Qm28,9)

Tercer avituallament i control de pas a l'Aranyó 4h09'. Fruita, fruits secs, pastisseria de xocolata,... Ja hem superat el 50% del recorregut.

El sol va escalfant i s'està millor. Arribem al control de pas de Cervera (Qm37,2) en 5h26'. Fem una pausa d'uns 30' per dinar un bon brou i entrepà de botifarra amb formatge i cansalada, postres cafè, etc, 

Reprenem la marxa fins a Castellnou d'Oluges superant ja la distància de la Marató. Avituallament de gominoles i torrons


Castellnou d'Oluges (Qm 42,9)

Arribem a El Llor on hi ha el quart control de pas 7h46' i també un nou avituallament amb fruita , fruits secs i pastisseria

El Llor (Qm 49)

Darrer tram fins Guissona. En Toni, que ja havia arribat, ens ha vingut a buscar per acompanyar-nos i fer un vídeo de l'arribada. Hem arribat a les 8h39' (Temps real sense aturades 8h10')

Arribada a Guissona (Qm 54)

 Dades del Garmin


Moltes gràcies Héctor per la companyia, sense tu no hagués estat possible !!!



lunes, 2 de marzo de 2015

Barcelona Magic Line


Avui he fet corrent com entrenament la Caminada solidària Barcelona Magic Line (BML), una caminada solidària que organitza Sant Joan de Déu per sensibilitzar i recollir fons per als programes d’atenció a les persones més vulnerables.
Caminada no competitiva per equips per Barcelona i Collserola amb 4 recorreguts possibles 10 , 20 , 30 i 40 Qm.

Gran participació amb 10000 participants en 753 equips i recaptació superant els 200000 € !


El repte esportiu del nostre equip es fer 30 Qm. L'econòmic els 155 € recaptats.

Perfil del recorregut. Desnivells de + 1079 / -1157 m

Itinerari : Parc de les Aigües, Turó de la Rovira, Turó del Carmel , Turó de la Creueta del Coll,Tibidabo, Vallvidrera (Qm 10), Sant Pere Màrtir, Les Corts, Plaça Espanya (Qm 20), Castell de Montjuïc, Poble Sec, Raval, Barri Gòtic, Plaça de la Catedral (Qm 30).


Equip Blue Line Evasion Running 

Abans de la sortida ens han donat el "passaturons" (un fulletó per registrar als controls de pas) i un buff per identificar els participants

Hem sortit del Parc de Les Aigües a les 8:50 en punt amb cel tapat i bona temperatura. Només sortir del Parc hem començat la dura pujada cap el Turó de la Rovira a 262 m d'alçada. Actualment està en fase d'obres de millora. El mirador del búnquers del Carmel ofereix magnífiques vistes de la ciutat Qm 1,7.
Sense temps per respirar em continuat cap el Turó del Carmel o muntanya pelada a 266 m d'alçada on em tingut un bon embús per la gran quantitat de participants. A continuació hem tirat cap el Turó de la Creueta del Coll a 245 m Qm 4.


Al complir se la primera hora no havíem fet encara els 5 Qm !. Creuem la Ronda de Dalt i cap amunt pel Camí de Can Borni, Crta. Vista Rica i cim del Tibidabo a 505 m d'alçada on hem parat una estona per avituallament i reagrupament  Qm 9,5 (1h53' de temps real).

Tibidabo

Recuperats una mica, hem continuat ara de baixada cap a la Torre de Collserola i Vallvidrera on hi havia la sortida de la marxa de 20 Qm i l'avituallament de Evasion Qm 10,5. 
Continuació amb tobogans pel c/ Mont d'orsa i Camí de la Carena per pujar fort de nou fins el Cim de Sant Pere Màrtir a 380 m d'alçada Qm 13,7 (2h26' de temps real).

Cim Sant Pere Màrtir

A partir d'aquí baixada molt exigent cap a la la carretera de les aigües, Passarel·la de les aigües i Hospital de Sant Joan de Deu Qm 16,5. 

Avituallament St.Joan de Deu

En aquest punt, semblava que ja hi érem quant ens quedava encara una bona tirada. Creuant de nou la Ronda de Dalt baixada cap el Parc Cervantes, Av. Diagonal, Jardins de la Maternitat Qm 19 ( 3h temps real).

Jardins de la Maternitat

Continuació ja totalment urbana per Trav. Les Corts, Gran Via Carles III, Av. Madrid, c/Numància, Parc de l'Espanya Industrial, c/ De la Creu Coberta, Plaça Espanya i Font Màgica Qm 22,6 , lloc de sortida de la Marxa de 10 Qm.
Amb moltísima gent hem fet la pujada cap el MNAC, Estadi Olímpic i Castell de Montjuïc a 177 m d'alçada Qm 25,7 (temps real 3h57'). 

Amb Montse a l'Estadi Olímpic

Aquí hem fet el darrer avituallament i reagrupament abans de l'arribada.

Castell de Montjuïc

Baixada capa Ciutat vella pel Passeig de Miramar, Passeig de l'Exposició, c/ Creu dels Molers i  Av Paral·lel. En aquest punt les meves cames ha començat a queixar-se i per uns moments he recordat el patiment de la marató, per sort he caminat una mica i m'he recuperat prou per continuar sense problemes, apart dels centenars de caminants, cap el c/Sant Pau , c/ de la Unió, c/Ferran i Plaça de la Catedral on hi havia l'arribada Qm 30 (temps real 4h28') Temps total amb avituallaments 5 h.


Arribada Plaça de la Catedral

Ha estat una gran experiència i per una bona causa. Un 10 per l'organització. 

Un plaer poder compartir aquest grans moment amb els companys de Blue Line. L'any que ve repetirem !.