domingo, 22 de febrero de 2015

Maratest Badalona


Aquest matí he tornat a Badalona per fer el Maratest, una cursa que comparteix les distàncies de 15 i 30 Qm's amb un circuit força pla i amb llebres per poder a competir al màxim rendiment.

Com es habitual en aquestes dates, matí fred però amb sol i força vent. Com sempre molt bona organització amb sortida i arribada davant del Palau Olímpic de Badalona. "Speakers" de luxe, els meus companys de corredors.cat Waterpoler i Debutante, que han animant força.


Gran trobada de corredors.cat, la majoria del quals estan preparant la marató de Barcelona

He participat a la prova de 15 Qm amb l'objectiu de baixar de 1h20' (ritme de 5'20''/Qm).

Sortida a les 9:00 en punt amb el meu company Krlos llebre de ritme 5'20''. Els primers Qm's els hem fet per la part mes industrial amb molt poc ambient. Cap el Qm 2, hem "pujat" el Pont de Lluc sobre la via del tren única pujada destacable del recorregut.

Des del Pont de Lluc

Cap el Qm 4 al Passeig Marítim m'he quedat una mica despenjat pel vent o perque no anava gens còmode amb un grup tant gran.
He passat el Qm 5 en 26'46'' a ritme de 5'21''/Qm. He continuat al meu ritme per la carretera de Mataró fins a Montgat i tornar. Allí ens hem creuat amb un munt de companys i ens hem saludat i animat mútuament. Ha arribat un moment que fins i tot he perdut de vista la llebre.
A la Riera de Canyadó he passat el Qm 10 en 53'30'' amb la llebre encara uns 150 m davant meu pero amb la sensació de que li anava recuperant terreny. De nou al Passeig Marítim he seguit apretant fins que he aconseguit atrapar el grup cap el Qm 13.
A falta de 2 Qm per la meta he apretat una mica mes per deixar-los enrere fent l'últim Qm a 5'05'' !.


Temps final de 1:19:30 lloc 453 a ritme de 5'17''/Qm.

Dades del Garmin

Amb el TeteXavi a l'arribada

Molt satisfet, objectiu complert. La cursa ha estat molt similar a la del 2013 on també em vaig quedar despenjat i vaig recuperar.

domingo, 15 de febrero de 2015

25ª Mitja Marató de Barcelona


Novena participació a la Mitja Marató de Barcelona. Enguany per partida doble de voluntari i de corredor.

12-13/2/15

Feia temps que volia tornar a participar de voluntari i vaig decidir que seria aquesta. Vaig fer l'inscripció amb Voluntaris 2000 i el punt de trobada va ser a la Fira del Corredor a l'Estació del Nord. Bon ambient i força animació tant el dijous a la tarda i com el divendres al matí. Vaig entregar uns 250 pitrals quedant forces per repartir la tarda de divendres i el dissabte.
Va estar distret tractar amb tants corredors de països diversos. Em van donar un tallavents molt xulo i també una samarreta.

A la fira del corredor

Diumenge 15/2/15

Dia nuvolat i temperatura al voltant de 10ºC.
Inscripció rècord amb 15000 corredors i mes de 12000 arribats a meta. Com l'any passat sortida al Passeig Pujades en quatre onades separades uns cinc minuts per donar cabuda al gran nombre de participants.
Aprofitant que es un recorregut força pla, el meu objectiu es fer-la a un ritme de 5'30''/Qm. Surto amb el meu company de corredors.cat NOLO58 encara que dubto si podrem anar junts gaire estona.


Sortim a les a les 8:55 en la tercera onada. Tot i el gran nombre de participants es pot córrer bé. A la pujada del Paral·lel trobo que el meu company va massa ràpid i el deixo marxar. Recupero una mica de ritme al agafar la Gran Via i  passo el Qm 5 en 27'37'' just al ritme previst. Cap el Qm 7,5 passem al costat de l'Arc del Triomf al Pg. de Lluís Companys amb una gran animació
.
Pg. Lluís Companys

Continuem per Pallars cap a creuar la Diagonal . Aquesta part del Poble Nou es la menys animada. Al Qm 10 hi ha l'avituallament de corredors.cat. En hi ha tants que no se a qui saludar. El passo en 54'42''a ritme de 5'28''/Qm.
Al llarg del recorregut hi ha grups de musica que ens animen cosa que s'agraeix sobre tot si vas sol com avui.
Del Qm 10 al 15 Gran Via / Rambla Prim / Diagonal s'hem fa força dur recordant el patiment en aquest punt durant la marató. Prenc un gel al Qm 12 i passo el Qm 15 a la tornada de la Diagonal en 1h22'43''. Veig que he afluixat una mica en aquest tercer 5000 m i apreto. Ens creuem amb els companys que venen darrera pujant per l'altre costat de la Diagonal. Passat el 16 avanço a la meva amiga Rosa amb problemes al peu. Continuo fins el Forum per agafar el Pg. del Taulat i  Pg. Garcia i Fària. Al Qm 18 hi ha una forta rampa on en Txabi ens espera per fer-nos fotos.

Qm 18

A la Av. Litotal avanço en NOLO58 també amb problemes. Passo el Qm 20 al c/ Marina en 1h50'19''. He recuperat ritme en el darrer 5000 m, la meta ja es a tocar i queda l'últim esforç. Gran animació a l'ùltim Qm que faig a 5'10'' per acabar en un Temps final de 1h56'01'' lloc 8072 (grup d'edat 446) Ritme 5'30''/ Qm.

Dades del Garmin

La meva trentena mitja marató ja es al sarró !

He clavat l'objectiu de 5'30''/Qm encara que lluny de la marca que vaig fer en companyia d'en SOM. l'any passat. Tot i això he fet millor marca de la temporada rebaixant en 53'' la de fa una setmana a Sant Coloma.

Arc de Triomf

Vídeo de la prova de TVE

De nou mitja històrica pel rècord mundial femení assolit per Florence Kiplagat amb un marca de 1h05'09''.

lunes, 9 de febrero de 2015

3ª Mitja Marató Colomenca


Com l'any passat he tornat a Sant Coloma de Gramenet per fer la 3ª Mitja Marató Colomenca.

Bona organització de la Unió Colomenca d'Atletisme i per només 10 € !. Ens hem reunit uns quants companys de corredors.cat tot i la coincidència amb la Mitja del Prat i la Cursa corre amb l'Apel·les a L'Hospitalet.


Com que no hi havia llebre per aquesta marca hem muntat la nostra de dos unitats amb la meva companya Patricia (Patiño).
Recorregut força pla amb alguns tobogans a partir del Qm 16. L'objectiu d'avui es Sub 2 h el que representa un ritme de 5'40'' /Qm.
Dia amb sol però molt fred  (2ºC) i amb estones de fort vent. Hem pres la sortida a les 9:30 en punt juntament amb els participants de la cursa de 10 Qm.
Ja al primer Qm pel Besós direcció Montcada veiem que el vent i el fred ens ho posarà difícil tot i això intentem agafar ritme de cursa. Passem de nou per per meta al Qm 2,5 i enfilem de nou el Besós cap a Montcada. Passem el Qm 5 en 27'53'' uns 20'' per sota del previst. El tram es fa llarg fins el Qm 6 on fem el gir per agafar la carretera de tornada cap a Santa Coloma amb pujades i baixades suaus on ens anem embalant una mica. Cap el Qm 9 hi ha el desviament dels que fan la prova curta. Passem el Qm 10 en 55'24'' a ritme de 5'34''/Qm. Portem un minut menys del previst que ens pot fer falta el tram final. Continuem pel cas urbà de Santa Coloma sense problemes i molt estirats pels pocs participants en aquesta mitja (no arribem a 500). Em prenc un gel al Qm 12 i tornem a passar per meta al Qm 14 per enfilar de nou la llera del riu Besós ara direcció mar amb lleugera baixada i vent de cua el que s'agraeix.

Amb Patricia

Aprofitem per rascar uns quant segons mes i passem el Qm 15 en 1h23'03''. Sembla que el Sub 2 h està garantit i ja pensem en quina marca que podem fer.
Al Qm 16 s'acaba el Besós i entrem de nou a Sant Coloma amb una primera rampa bastant dura. Aquí hi han uns quants tobogans que ens fan baixar el ritme clarament.
Al Qm 19 i ha la rampa mes forta al costat de l'hotel IBIS i la Patricia es queda despenjada uns metres. Com que veig que a la baixada no em pot seguir, apreto al màxim i continuo sol cap a la meta per acabar en un molt bon Temps final de 1h56'54'' lloc 421 i a la posició 8a de la meva categoria. Ritme de 5:32/Qm.

Dades del Garmin

Esprint final

Objectiu Sub 2h complert i he millorat el temps de l'any passat !. També he fet la millor marca de la temporada en Mitja Marató. No es pot demanar mes.

Al final la Patricia ha entrat a uns pocs metres darrera meu amb un temps de 1h57'29''


En acabar entrepà de botifarra a la brasa i cervesa !. L'any que ve tornarem.