domingo, 8 de marzo de 2015

XVI Marxa dels Castells de la Segarra


Ja feia un temps que li donava voltes a la idea de participar en una marxa de llarga distància i em vaig decidir per la Marxa dels Castells a la Segarra de 54 Qm. puntuable per la Copa Catalana de Caminades de Resistència (CCCR)
Ahir dissabte per la tarda ens vam desplaçar amb l'Hector i el Toni (Profe) a Guissona. Vam fer nit a l'Hotel Cal Piteu ubicat al centre de Guissona i a pocs metres de la sortida. Vam aprofitar per recollir la bossa del corredor. Com a curiositat en lloc de pitral en vam donar una tarja amb un xip incorporat que l'organització llegeix als controls de pas amb un mòbil.

Ens em llevat una mica abans de les 6:00 per prepara-nos i esmorzar a l'hotel.

Recorregut circular de 54 Qm amb sortida i arribada a Guissona i amb sis punts d'avituallament situats a :
  • M1 Florejacs Qm 12,4
  • M2 Les Pallargues Qm 17,9
  • M3 L'Aranyó Qm 28,9
  • M4 Cervera Qm 37,2
  • M5 Castellnou d'Oluges Qm 42,9
  • M6 El Llor Qm 49
Recorregut Google maps aquí

Prop de 3000 participants compartint part del traçat amb la Marxa Plus de 81 Qm.

Abans de la sortida ens hem trobat amb els nostres companys de corredors.cat Alba, DavidG i Xeix i amb els meus amics Carme i Jordi.
A les 7:00 hem sortit amb un dia clar i bona temperatura.
He anat amb l'Hector amb el principal objectiu d'acabar-la i si es possible per sota les 10 h. El recorregut es força pla amb un desnivell + acumulat de només 650 m.

El primer tram amb lleugeres pujades i baixades l'hem fet força ràpid passant el primer control a Florejacs amb un temps de 1h39'. Avituallament molt complet amb coca, xocolata , fruita i begudes

Florejacs (Qm 12,4)

Paisatge molt planer i camps de blat verds sense dificultats. Pas pel segon control a les Pallargues en 2h32'

Les Pallargues (Qm 17,9)

La temperatura anava pujant hi he aprofitat per treure'm el tallavents,  Continuació cap a l'Aranyó amb un tros horrorós seguint el canal Segarra - Garrigues.

Camí de l'Aranyó

Tercer control de pas a L'Aranyó amb un avituallament de luxe, fruites, fruits secs, pastes de xocolata i crema, ..... Temps 4h09'

Arribada a l'Aranyó (Qm 28,9)

Dia magnífic i temperatura augmentant. Passada la distància de mitja marató em trobo força bé pel fet d'anar combinant el caminar amb el córrer. Fem l'últim tram fins a Cervera on pararem a dinar en 1h16' per arribar a Cervera (Qm 37,2) en un temps de 5h26'. Bon moment per descansar !. 
Si els avituallaments han estat molt be, el dinar millor amb begudes, brou de la iaia, entrepà de botifarra a la brasa, formatge i cansalada acompanyat de una ceba crua boníssima. De postres fruites i torrons Vicenç d'Agramunt !.
Hem dedicat quasi mitja hora en dinar però ha valgut la pena. Durant el dinar he pogut saludar a la meva amiga Conxita i el seu marit que també la feien.
Amb les piles carregades tirada cap el cinquè control de pas. 

Camí de a Castellnou d'Oluges

En aquest tram hem fet la pujada mes forta del recorregut. A Castellnou d'Oluges Qm 42,9  he superat la meva distància mai recorreguda en un dia. Temps 6h21'

 Castellnou d'Oluges (Qm 42,9)

Continuació cap el LLor que hem passat en un temps de 7h18'. Bon avituallament amb fruites, fruits secs, begudes , torrons, pastes ,...

El Llor (Qm 49)

Ultima tirada sense dificultats cap a Guissona on hem arribat en un temps de 8h10' reals que amb l'aturada del dinar ha representat un temps total de 8h40'.
A l'arribada ens ha vingut a buscar el Profe que ja feia una estona que havia arribat.

Objectiu superat amb nota i sense cap problema físic. Gràcies Hector per la companyia !.

Arribada a Guisona (Qm 54)

Dades del Garmin de l'Hector.

Fotos aquí

Espectacular video gentilesa del nostre company Toni.

Marxa molt recomanable tant pel recorregut com per la gran organització .

1 comentario:

Unknown dijo...

Molt bé campió. Cada vegada et superes més !!!