domingo, 28 de diciembre de 2014

Entrenament Buff / Bossa del Corredor


Com l'any passat ahir al matí vaig fer a la Carretera de les aigües un entrenament organitzat per La Bolsa del Corredor i esponsoritzat per Buff.
El punt de trobada va ser a les 9.30 al Km 0 del Pla dels Maduixers i vam comptar amb la presència del Roger Roca.
Dia tapat, vent i una temperatura al voltant dels 5ºC molt desagradable per córrer.


Vam coincidir els companys de corredors.cat Jordi Mas, Mario.cat, Grampy, DiegoLH, Hyuste i TeteXavi.  També va participar la meva amiga Carme.

L'entrenament va consistir en un escalfament de 20', un fartlek de 1' ràpid / 1' lent (12 x) i un refredament  de 11' mes. Com sempre es fan formar grups de diferents nivells. Jo el vaig fer amb la Carme , l'Hector , el Xavi i  l'Albert (Grampy)

Vam fer un total de 9,59 Qm amb un temps de 54'41'' . L'escalfament / refredament els vam fer a ritme de 5'55''/Qm mentre que el fartlek va sortir a un ritme de 5'28''/Qm. Prou bé.

Amb TeteXavi, Roger Roca i Carme

Foto de grup

En acabar van fer un sorteig de material de Buff pero com quasi sempre, no em va tocar res.

viernes, 26 de diciembre de 2014

Entrenament St. Esteve


Fa un dies el meu amic Juan Morillo, amb qui he compartit un munt de curses, em va invitar a l'entrenament que el grup Els Cargols fa a la carretera de les aigües el dia de St.Esteve i que enguany celebraven la 14 ª edició.
No m'ho vaig pensar dues vegades i em vaig apuntar.

Avui era el dia i aquest matí a les 9:00 en punt ens hem trobat un bon grupet de corredors i ex-corredors al punt indicat. M'han acompanyat les meves amigues Luz Marina i Carme que també estaven invitades a la festa.


Dia mig nuvolat i força fred. Vista magnífica de Barcelona des del Pla dels Maduixers.


Hem fet una tirada d'anada i tornada a ritme suau de 6,65 Qm en uns 40'.


En acabar hem fet un re-agrupament general i un bon pica-pica per acomiadar l'any.



L'any que ve repetirem !

martes, 23 de diciembre de 2014

24 h d'atletisme per equips


Dissabte 20/12, un any mes comencen avui les 12 h les 24 h d'atletisme a la pista de Can Dragó . Enguany participo en dos equips de relleus el Gatorade Running Club i el Rekons Running


Avui de 14-15 h faré el relleu del Gatorade i demà a de 10-11 el del Rekons on també participa la Carme.
Com cada any gran ambient a Can Dragó amb una molt bona organització de corredors.cat. Rècord de participants tant a la prova individual com en les de equips. A la nostre modalitat (equips de 7 a 24 components) participen un total de 24 !.
Enguany la recaptació anirà destinada a la Fundació Miquel Valls que lluita per millorar la vida dels afectats per l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA). Emocionant sortida a les 12 en punt donada pel nostre company Zenon afectat per aquesta malaltia.

El cap de equip del Gatorade es el Debutante de corredors.cat i està format en gran part per col·laboradors de Pepsico i alguns companys de corredors.cat. Som 19 components i s'han distribuït els horaris d'una forma irregular segons voluntat dels participants de manera que els que mes faran 2 h i els que menys 45'. En el meu cas he decidit fer l'hora sencera com en les edicions anteriors.
Cap de setmana amb molt bona temperatura durant el día i fred lògicament a les hores nocturnes.
El nostre objectiu es passar-ho bé i si es possible millorar la marca de l'equip de 606 voltes i 256,223 Qm.
El primer relleu pel nostre equip el fa l'Anna i la segueix en Francesc a qui rellevaré jo a les 14 h.

Francesc, Debutante i Anna

Surto a les 14:00 amb l'objectiu de millorar, o si mes no, igualar la meva marca de l'any passat.
Faig les primeres voltes a un bon ritme de 2'14"/volta. Correm en sentit horari pels carrers 4 i 5 amb una longitud de pista de 422,3 m. 


A la segona part de la cursa afluixo un pel el ritme, tot i això faig les mateixes voltes que l'any passat (27) a ritme de 5'16''/Qm. Prou satisfet.

Tinc l'oportunitat de saludar a la gran Alexandra Panayotou amiga meva que està fent les 24 h per parelles.

Amb Alexandra

Diumenge 21/12. Arribo cap a les 8:45 a Can Dragó sabent que el equip de Rekons ha tingut problemes d'absències durant la nit que ens han enfonsat fins el penúltim lloc de la classificació tirant per terra tot l'esforç dels altres membres de l'equip. Sense cap opció de millora em limito a fer de la millor manera possible el meu relleu a les 10 h intentant superar la frustració.
Compartim una carpa amb l'equip Blue Line - Evasion Running que està força bé.
Fa fresca pero aviat tocarà el sol a tota la pista. Surto a les 10 h en punt rellevant en Joan Medina. Avui em toca en sentit contrari al rellotge. Des de les primeres voltes veig que vaig molt bé a ritme de 2'10'' per volta. Sorprenentment no noto gens l'esforç de relleu d'ahir.


Coincideixo amb la prova de 10000 m que roden per l'interior i vaig animant el meus companys de la disputen Colometa, Sandreta, Manolo M, Alba, Judith, .... Avanço i animo varies vegades a l'Alexandra que va per l'exterior i ja porta un munt d'hores corrent.
Mantinc el ritme a la segona part apretant inclús una mica mes al final. A les 11:00 en punt la Carme em relleva.
He anat com un rellotge fent 28 voltes a la pista de Can Dragó a ritme de 5'09'/Qm (una mes que ahir). Rècord personal en 1 h. No puc demanar mes, molt content.


S'acosta al final , ens apropem a la recta principal per homenatjar als que acaben, la Carme Salas gaudeix d'aquest gran moment des de la pista. Sona Don't stop me now de Queen per rebre el apoteòsic final de cursa.

Això s'ha acabat, l'any que ve mes !.


Amb el Gatorade Running team hem batut en 56 voltes el rècord anterior de l'equip que el tenia en 606 a l'any 2012. Hem fet un total de 662 voltes / 279,693 Qm Lloc 15é.
El despropòsit nocturn del Rekons Running Team ens ha portat al Lloc 23é  amb 596 voltes / 251,894 Qm

domingo, 14 de diciembre de 2014

26ª Mitja Marató Ciutat de Vilanova


Avui he fet per primer cop la Mitja Marató Ciutat de Vilanova, cursa solidària amb la Marató de TV-3 que es celebra avui.
Ja fa uns dies la vaig incloure al meu calendari per superar el rècord de cinc mitges marató en un any que tenia des del 2011.
Circuit pel casc urbà amb una bona volta pel Passeig Marítim i Port de Vilanova i per la carretera C-31 amb sortida i arribada a la zona de les Pistes Municipals d’Atletisme.


Recorregut en teoria pla pero en realitat amb forces tobogans cap el final del cursa.

Amb corredors.cat

Bona temperatura per córrer, al voltant de 13º C i cel molt tapat. L'objectiu per avui es baixar de les 2h anant a ritme de 5'40''/Qm.

Hem sortit a les 10 en punt amb una llarga tirada d'anada i tornada per la Ronda Ibérica. Cap el Qm 2 he afagat el meu company de corredors.cat Toto i hem continuat junts. Hem passat el Qm 5 pràcticament al punt de sortida en 27'12'' a ritme de 5:26/ Qm. Continuació cap el port per la Ronda Europa en lleugera baixada per agafar desprès el Passeig de Ribes Roges on hi havia el Qm 10. Temps de pas 54'51'' quasi 2' per sota el meu objectiu.
Hem continuat pel front marítim per dirigir-nos cap a la C-246 a (Qm 14,5). Amb forces tobogans, hem passat el Qm 15 en  1h23'06'' on el meu company Jordi (Toto) s'ha quedat una mica despenjat. He continuat sol per la carretera amb un recorregut exigent d'anada i tornada per enfilar la Av de Cubelles cap el centre del poble. Al creuar la Rambla (Qm 19) he vist en Ruben i familia que m'han vingut a animar.
El pas pel Qm 20 en pujada per la Rambla de Sant Jordi l'he fet en 1h51'07'', ja tenia clar que el sub 2 h estava fet. L'ultim Qm en lleugera baixada s'ha agraït.


Entrada a la pista municipal veig el Qm 21 i esprint per acabar en un Temps final de 1h57'13'' lloc 722  Cat 30 a ritme de 5'33''/Qm.


Molt content, objectiu complert. La vint i setena mitja ja es al sac ! Rècord de sis mitges en un any assolit.

Dades del Garmin



Va per a tu Zenon

A menys d'una setmana de les 24 h d'atletisme de corredors.cat on la recaptació anirà destinada a la Fundació Miquel Valls que lluita per millorar la vida dels afectats per l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), hem volgut dedicar aquesta cursa al nostre company Zenon.

martes, 9 de diciembre de 2014

RWRunXmas


Avui m'he inscrit al repte RUNXMAS organitzat per Runners World i consistent en còrrer, al menys, un quilòmetre al dia, tots els dies a partir del dilluns de 8 desembre i acabant el dia de Reis (dimarts 6 de gener). 30 dies consecutius posant-me les sabatilles de córrer, passi el que passi.

Em va semblar un bon repte que mai he fet i engrescador per sortir a còrrer en aquests dies de festes de Nadal on sempre tens excuses per no fer-ho.

El dia a dia d'aquest repte personal es comparteix en el esdeveniment de Facebook Súmate al reto #RWRunXmas

Runners world ha creat unes insígnies per penjar a l'avatar de Facebook i així identificar els participants


Quan acabi els 30 días consecutius tindré acces a la insignia de #RWRunXmas-finisher.

Així doncs, som-hi !

domingo, 7 de diciembre de 2014

36ª Cursa de Sant Andreu


Una nova Cursa de Sant Andreu i ja en porto catorze !.

Recorregut molt pla de 5 Qm pel barri de Sant Andreu amb punt de sortida i arribada a la Rambla de Fabra i Puig davant del Club Natació Sant Andreu organitzador de la prova.
Mini trobada de corredors.cat  amb la presència de Iris (Poledancer), Vladi, Jose Carnero, NOLO58, i Merce008. També de la meva amiga Carme Salas.
Com l'any passat, dia de sol i fred amb uns 8ºC. L'objectiu per avui es intentar baixar de 25', es a dir anar a ritme per sota de 5'/Qm.
Sortida molt ràpida a les 9:00 en punt. Passo el Qm 1 molt ràpid en 4'32''.No hi ha marcatge de Qm's i he d'utilitzar l'informació del meu Garmin. Al  Passeig Torres i Bages amb vent en contra i lleugera pujada perdo gran part del temps guanyat als dos primers i passo el Qm 3 en 15'00''.
Fem el gir al Passeig de Santa Coloma per agafar tot seguit la tornada pel Carrer Gran de Sant Andreu. Faig el Qm 4 en 5'10'', apreto fort l'ultim Qm per enfilar Fabra i Puig i acabar en un Temps final de 25'11'' al lloc 381 cat 13  Ritme 5'02''/Qm.

Prou satisfet, tot i que no he complert l'objectiu del Sub 25' he rebaixat la meva marca del 2012.

Amb Carme

La Carme ha fet una gran cursa amb un temps de 26'32''. Felicitats campiona.

lunes, 1 de diciembre de 2014

XXXVI Cros Popular de Sants


26ª participació avui al Cros Popular de Sants un clàssic al meu calendari ja que es la cursa del meu barri.
Nova cursa puntuable per la 7ª Challenge BCN 10K i molt bona organització com es habitual en aquesta cursa.
Dia molt nuvolat amb plugim a estones i temperatura ideal per córrer al voltant de 18ºC.
Gran trobada de corredors.cat. També ha participat el meu amic Jorge.

Amb corredors.cat

Sortida amb el meu amic Juan Morillo a les 10:00 en punt amb l'objectiu de fer una bona marca al voltant de 52'.
El primer Qm l'hem fet massa lent però ho hem arreglat als següents aprofitant el traçat recte i pla de la Av. Madrid i la baixada per Numància.

Av. Madrid Qm 1 

Amb el terra força mullat pel plugim he tingut que prendre algunes precaucions amb els nombrosos girs que te aquesta cursa de barri ; tot i això, hem passat el primer 5000 m de nou a la Av. Madrid força bé en 25'56'' a ritme de 5'11''/Qm.
La segona volta he anat encara una mica més ràpid fent el segon cinc mil en 25'39'' a ritme de 5'08''/Qm per acabar en un Temps final 51'35'' Lloc  840 i 24 de la meva categoria. Ritme 5'09''/Qm.

Prou satisfet trencant la maleïda barrera de 53' de les darreres curses (Clot i Jean Bouin) i rebaixant just 3' el temps de l'any passat.

Trofeu

En acabar trofeu, taronges, coca i xocolata desfeta.