domingo, 27 de octubre de 2013

VIIª Cursa Solidària País del Cava


Tercera participació a la Cursa País del Cava una cursa solidària amb la Marató de TV3 i organitzada per Octagon i la Confraria del Cava. El recorregut lineal de 13,4 Qm des de Vilafranca del Penedès fins Sant Sadurní d'Anoia. Forces participants amb la possibilitat de fer-la corrent o caminant.


Dia de sol i temperatura anormalment alta per la època, uns 25ºC, agreujada pel canvi d'hora del dissabte. Amb l'aturada d'un mes sense córrer pel Camí de Sant Jaume el meu únic objectiu es acabar-la dignament i recuperar sensacions de cursa.

Amb Cándido a la sortida a Vilafranca

Sortim a les 11:00 en punt de la Rambla de Nostra Senyora de Vilafranca per agafar ràpidament la carretera C-15. Abans del Qm 2 agafem la C-243 cap a la Sant Sadurní. Al Qm 3,5 ens desviem per entrar amb una lleugera pujada al poble de La Granada del Penedès on hi ha el primer habituallament al Qm 4. Abans d'agafar de nou la carretera principal hi ha el Qm 5 que el passo en 29'18''. A partir d'aquí hi ha una llarga baixada de mes de 3 Qm envoltats de vinyes .Comencem la pujada mes forta cap el Restaurant Sol i Vi (Qm 9) on hi ha el segon habituallament. Durant un 1,5 Qm mes passem una zona amb tobogans que posen a prova les cames. Passo el Qm 10 en 58'19'' una mica per sota dels 6' / Qm que es el que volía.  A partir del Qm 11 tot es baixada fins a Sant Sadurni i aprofito per augmentar el ritme. Entrem al poble passat el Qm 12 i a uns 700 m de la meta hi ha una forta rampa, un cop superada ... baixada i línia de meta.


Temps final 1h18'36'' Lloc 489 (Lloc 88 de Vet BM) Ritme 5'52''/Qm.

 Amb Mati, Pere Pujol (Cat), Carles Sancho , Alba i Dani77.

A l'arribada copa de cava i coca per celebrar-ho. He acabat molt millor del que esperava tot i que el ritme ha estat discret.

El divendres nova prova la Cursa de l'Amistat !

lunes, 21 de octubre de 2013

Caminada Internacional de Barcelona

Com cada any aquest cap de setmana he fet dues proves de la Caminada Internacional de Barcelona (CIB) 2013. Aprofitant l'entrenament que porto del Camí de Sant Jaume em vaig decidir per fer 20 Qm el dissabte i 30 Qm el diumenge.

Equipació perla CIB
  • Dissabte 19/10/13
Prova CIB molt urbana amb una distància de 20 Qm's i dues pujades destacables, la primera al Castell de Montjuïc (Qm 5) i la segona al Parc Güell (Qm 16,5).



Dia bo amb uns quants núvols i bona temperatura. Sortida i arribada al Poliesportiu de l'Espanya Industrial al costat de casa.
Començo aviat a les 7:05 encara fosc amb en Jordi Cervelló i en Jordi Albert. Anem en primer lloc cap a Pl. Espanya, Palau Nacional,Av. de l'Estadi i Jardí Botànic. En arribar al Mirador de l'Alcalde els deixo marxar perque van massa ràpid per a mi. Continuo sol cap el Camí de Mar, Castell de Montjuïc,Mirador Olímpic 58'05''(Qm, 5,2) per baixar a continuació cap els jardins dels Drets Humans on hi ha el Control de Pas i Avituallament (CPA) 1h25'(Qm 8). Ens donen una barreta energètica i fruits secs.A partir d'aquí, lleugera pujada per la Ciutat de la Justícia Rambla Badal i Plaça Mª Cristina 2h05 (Qm 11,9) on es separen els itineraris de 20 i 30 Qm. Continuo cap amunt fins el Turó del Putxet on hi ha el segon CPA 2h47' (Qm 15) on es sorprenen de hagi arribar tan aviat. Ens donen una magdalena amb una barreta de xocolata. Torno a tenir molèsties a la cama esquerra per la tendinitis que arrossego , sobre tot a les baixades. Baixada cap a la Av, república Argentina per pujar immediatament fort cap el Parc Güell i baixar de nou cap a Plaça Lesseps , Pl. Francesc Macià i Poliesportiu Municipal L'Espanya Industrial.

Temps final 3h58' (temps net 3h50').

No m'ha agradat tant recorregut urbà, demà serà mes dur però mes interessant.

La primera al sac !
  • Diumenge 20/10/13
Torna el gran repte que ja vaig fer al 2011 però en aquella ocasió corrent. Em llevo a les 6:00 per esmorzar i preparar l'equipament. A les 7:15 em trobo amb el meu amic Hector i agafem el bus al Poliesportiu de la Espanya Industrial que ens porta fins el Papiol. La prova d'avui es un recorregut en gran part per Collserola amb final urbà i una distància de 30 Qm.


ITINERARI

Poliesportiu Municipal L'Espanya Industrial (tram neutralitzat amb autocar), El Papiol, les Escletxes, coll d'en Faura, collet de Batllivell, Colònia Montserrat, Vallpineda (CPA), can Busquets, turó de Castellví, coll de Can Mallol, Santa Creu d'Olorda (CPA), torre del Bisbe, can Vilà, plaça Mireia (CPA) , Hospital Sant Joan de Déu, parc de Cervantes, Diagonal, av. Gregorio Marañón, Palau Blaugrana, c. Arístides Maillol, riera Blanca, c. de Sants, c. de l'Espanya Industrial, c. Muntades i Poliesportiu Municipal L'Espanya Industrial.

Sortim a les 7:41 de El Papiol on encara es fosc. Aprofito per estrenar el frontal que em van regalar. Els primers Qm's son de pujada continua però per pista sense dificultat Passem el primer CPA a Vallpineda en 1 h clavada. Agafem una magdalena, barreta de xocolata , galetes i continuem la marxa. Dia nuvolat però bona temperatura.
A Can Busquets comença la pujada mes forta fins el Turó de Castellví que passem 2h09'(Qm 11,3). El segon CPA a Santa Creu d'Olorda el passem en 2h38' (Qm 13,7). Encara no portem la meitat del recorregut i tinc forts dolors a la cama esquerra sobre tot a les baixades. Ens donen un entrepà de formatge, fruits secs i fem la foto de record.

Amb Hector a Sta. Creu d'Olorda

Amb la pausa d'uns 8 minuts  agafem la direcció equivocada en direcció Molins de Rei !. Per sort, aviat en adonem i corregim la ruta.
Forta baixada per escales cap a la Torre del Bisbe amb la cama molt dolorida.
El tram fins el tercer CPA situat la Plaça Mireia (Qm 23) es per a mí un autèntic trencacames amb la baixada  cap a Can Vilà i la forta pujada final ens porta fins la Plaça Mireia. Portem 4h43' i hem trigat mes de dues hores en arribar des de Santa Creu. Ens queden uns 6 Qm's.
Agafem una barreta energètica i uns fruits secs i cap avall. A la forta baixada sortint de la Plaça Mireia les cames fan figa , aguanto com puc fins que es suavitza a Sant Joan de Deu . Continuem cap el Parc Cervantes , Camp Nou, Carrer de Sants i ja hi som. Avituallament a l'arribada begudes i amanida.

Poliesportiu Espanya Industrial

Això està fet. Temps 6h03'(temps net 5h53'). La distància real ha estat mes curta que la oficial 29,1 Qm.

Dades del Garmin d'en Hector

Diplomes , medalla i full de ruta

 Ha estat dur però molt content d'haver pogut completar en dos dies 50 Qm. L'any que ve més.

Camí de Sant Jaume Francés (Tram 1)

Dels dies 1 al 12 vaig fer el primer tram del Camí de Sant Jaume Francés amb sortida a Saint Jean Pied de Port i arribada a Burgos. Van estar 12 etapes en las que vaig poder experimentar l'autentic esperit de camí al llarg dels seus 286 Qm. Des de la forta pujada el primer dia per travessar el Pirineu fins l'inmensitat dels camps de blat amb l'entrada a Castilla - León passant per les vinyes de Navarra i La Rioja.



El més important de tot es però el grup d'amics que vaig fer durant aquests intensos dies Fernando (amb qui vaig compartir set etapes) i que malauradament ho va tenir que deixar a Logroño per lessió, Mariano que també es va quedar allí per decisió propia, Felipe, Asun i Britta , tres grans companys que vaig deixar a Burgos i que continuen fins a Santiago i Paolo un italiá de la Liguria que es va quedar com jo a Burgos per decisió propia.

Paolo , Ramon , Britta , Asun
Felipe, Fernando, Mariano
  • Etapa 1 Saint Jean Pied de Port -Roncesvalles.
Etapa dura superant un desnivell de 1250 m. Sense problemes 25,7 Qm i només en 6h !. El collado Lepoeder a 1430 m sobre el nivell del mar, el punt mes alt.
  • Etapa 2 Roncesvalles - Zubiri 21,5 Qm (acumulat 47,2).
Paisatge de muntanyes de Navarra espectacular. Alguna pujada forteta pero en general baixant. La mitja marató de Roncesvalles fa aquest mateix recorregut , deu n'hi do.
  • Etapa 3 Zubiri - Pamplona 20 Qm (acumulat 67,6).
Aparició per primer cop de la pluja sense mes complicacions. Pas per Trinidad de Arre / Villava (poble de Miquel Induráin) a 4 Qm de l'arribada.
  • Etapa 4 Pamplona - Puente la Reina 24 Qm (acumulat 91,6).
Pluja i molt fang al començament. Pujada dura pel fang al Alto del Perdón amb molta boira. Baixada sense complicacions tot i les pedres. Per la tarda, amb sol, visita turística a Santa María de Eunate , una meravella del segle XII.
  • Etapa 5 Puente la Reina - Estella 22 Qm (acumulat 113,6)
Etapa per terra de vins amb pujada forta pero curta a Mañeru , després vistes espectaculars de Cirauqui i la calçada romana. Superats els primers 100 Qm. Tarde de pinxos i turisme a Estella (Lizarra).
  • Etapa 6 Estella-Torres del Rio 29 Qm (acumulat 142,6).
La jornada ha començat bé amb la visita a la Fuente del vino a Irache però els 29 Qm fins a Torres del Rio s'han fet llargs en especial perque el poble que es veia molt al fons era Sansol (no Torres del Rio que per sort estava només a 800 m).
  • Etapa 7 Torres del Rio-Logroño 20 Qm (acumulat 162,6).
Recorregut curtet visitant Viana i entrada a La Rioja.
  • Etapa 8 Logroño - Nájera 29,6 Qm (acumulat 192,2).
Etapa dura per la distància i el fet que Fernando, el meu company del camí desde Saint Jean Pied de Port va haver d'abandonar ahir per lesió. El protagonista ......les vinyes de La Rioja.
  • Etapa 9 Nájera - Santo Domingo de la Calzada 21 Qm (acumulat 213,2).
Etapa rapida pel camins de La Rioja amb terreny força pla i "només" 21 Qm. El paisatge canvia les vinyes pels cereals i es el que cal esperar les properes etapes amb l'entrada demà a Castilla - León. Superats els 200 Qm !!!. Arribada a un lloc mític al camí Santo Domingo de la Calzada.
  • Etapa 10 Santo Domingo de la Calzada - Belorado 22,7 Qm (acumulat 235,9).
Recorregut força pla amb interminables camps de blat. Entrada a la provincia de Burgos (Castilla - León). La tendinitis a les cames es va començar a fer evident.
  • Etapa 11 Belorado - Agés 27,4 Qm (acumulat 263,3).
Tirada llarga amb pujada als Montes de Oca i alto de la Pedraja. Força estona per sobre dels 1000 m sobre el nivell del mar. Molt fred al començar (uns 2ºC). Paisatge de boscos magnífic !.
  • Etapa 12 Agés - Burgos 23 Qm (acumulat 286,3)
Sortida gélida a -2º C. Pujada curta però dura amb molta pedra al alto de la cruz de madera a 1077 m sobre el nivell del mar. Amb tendinitis a les dues cames des de varis dies em vaig limitar a acabar baixant una mica el ritme.

Pont del Cid , Burgos

Objectiu complert, ja soc a Burgos !. Això s'ha acabat de moment. Una bona experiència. L'any que ve més. Ho recomano a tothom amb una mica de preparació física.

Fotos i crònica completa.