martes, 19 de marzo de 2013

Marató de Barcelona


15-16/3/2013

Fa uns dies vaig decidir col·laborar com a voluntari a la Fira del corredor de la marató a través de Voluntaris 2000. El divendres al matí em vaig encarregar de repartir els pitrals de la Breakfast Run i el dissabte a la tarda l'entrega de bosses i control de xips.
Va estar tota una experiència tractar amb els voluntaris i un munt de corredors molts d'ells estrangers.
Com equipació em van donar la jaqueta groga que porto a la foto i un buff.

Amb Mariona i Wai-shan

17/3/2013 Gran Marató de Barcelona aquest diumenge amb amb mes de 18000 inscrits.
Dia molt tapat amb estones de lleugera pluja durant la cursa. Com l'any passat vaig anar a animar a la cruïlla Numància / Berlín on la cursa passava dues vegades (Qm 4 i Qm 10).
A continuació em vaig desplaçar al Qm 27 a la Diagonal per continuar animant i acompanyar en Joaquim fins el Qm 42 just a tocar de meta.


Tot i la pluja , l'ambient va ser espectacular per tota la ciutat amb molts punts d'animació i en especial a l'avituallament de corredors.cat a la Av. de la Catedral.

Vam anar a un ritme oscil·lant entre el 5:40 i el 6:00 amb la barqueta Sub 4h trepitjant-nos els talons varies vegades. Al final del Paral·lel ens va passar i acabant en Joaquim en un temps final 4h00'36''.

També vull felicitar al Jordi Mas i a la Luz Marina que van millorar la seva marca personal amb un temps de 3h49'29'' i 4h10'53''respectivament.

Per a mi va ser un plaer poder ajudar un any mes en Joaquim i gaudir des de dins aquesta gran cursa.

Els 15 Qm's que vaig fer van sortir a un ritme de 5'51''/Qm. Temps 1h27'36''. Un bon entrenament.

sábado, 16 de marzo de 2013

Breakfast Run

Avui he fet un any mes, i ja van cinc , la "Breakfast Run" . Cursa no competitiva que recorre els últims 4,195 Quilòmetres de la Marató dels JJOO del 1992.

Forces participants , la majoria estrangers, amb sortida darrera la Font Màgica i l'arribada a l'Estadi Olímpic.

L'he feta amb en PereBoss,que no l'havia feta mai, i els companys del Rekons Running Team que aviat s'han quedat enrere fent fotos.


Tot i que el recorregut es curt, es bastant exigent per tractar-se dels últims Qm's d'una marató. Enguany amb en Pere, l'hem fet una mica mes ràpid que en anys anteriors . Temps 24'39'' a ritme de 5'53''/ Qm.

Últim Qm a l'Estadi olímpic am Rekons Running Team

Acabada la cursa hem esmorzat i hem anat a l'homenatge que s'ha fet a en Ramon Oliu el veritable promotor de les curses a Catalunya i organitzador de la primera marató popular que es va fer a l’Estat a l’any 1978 a Palafrugell.
A l'homenatge s'han fet diversos parlaments i s'ha colocat un a placa al Parc de Montjuïc molt aprop del Palau Mies Van de Rohe.

Amb en Carles , Jordi i Pere

domingo, 10 de marzo de 2013

28ª Cursa Popular Vila de Sant Boi


Segona participació consecutiva a la Cursa Popular Vila de Sant Boi.
Dia de primavera amb 18ºC i molt bona organització del Club Atletisme Sant Boi.
Com l'any passat la sortida i arribada ha estat magnífica a l'Estadi Municipal d’Atletisme “Constantí Miranda”.
Enguany, la participació ha baixat una mica per la coincidència amb altres curses i pel fet de que la propera setmana es fa la marató de Barcelona.

Mini trobada corredors.cat
Amb Arcadi42 , RunnerSantBoi  i Jordi Mas

Com ja sabia de l'any passat es una cursa trenca cames tot i la baixada inicial tal i com es pot veure en el perfil


El recorregut de 10 Qm passa en gran part de la vila i hi ha forces punts d'animació amb grups de percussió.

Hem sortit a les 10:00 en punt amb en Hyuste i en Jordi Mas. Ben aviat l'Hector s'ha quedat despenjat i en Jordi a tirat cap endavant.
Passat el Qm 4 hem entrat al Parc Sanitàri Sant Joan de Déu obert amb motiu de la cursa. Abans de sortir del parc hi havia l'avituallament del Qm 5 que he passat en 25'39'' a un bon ritme de 5'08''/Qm.

Video Qm 5 Min 1:50

Després del Qm 6 a la Rambla Rafael Casanovas hem fet la pujada a l'església d'uns 150 m però força exigents per continuar mes pla cap el Qm 7 on hi havia un munt de cartells amb frases per animar-nos.

Video Min 12:30

Del Qm 8 al 9 hi ha la pujada mes forta on he passat  a molts corredors tot i que he anat a ritme de 5'44''/Qm.
El segon 5000 m ha estat clarament força mes dur i he perdut mes d'un minut amb relació al primer.

Volant cap a la meta

L'últim Qm l'he fet en 5'02''aprofitant els 300 m finals a la pista. M'he quedat a 14'' del temps de l'any passat.

Temps final 52'38'' Lloc 671 (cat 44) a ritme de 5'16''/Qm.

Amb aquest resultats , pujo a la Lliga Championchip fins el lloc 142 de la general i 11 de la meva categoria, això es efímer perque a partir d'ara participaré en menys curses i començaré a baixar llocs.

jueves, 7 de marzo de 2013

Nike+ Flyknit Experience

Aquesta tarda he anat a la Nike+ Flyknit Experience per provar les noves sabatilles de Nike les Flyknit Lunar 1+.


Per aquest motiu Nike a muntat una espectacular cúpula de color fúcsia just al costat del l'Arc del Triomf que de nit encara ressaltava mes.


Ens hem reunit un bon grup del Rekons Running Team a les 19.00 i ens han donat tota mena d'explicacions d'aquesta revolucionaria i lleugera sabatilla, llàstima que el seu preu 170 € sigui ara per ara prohibitiu.


Hem fet un rodatge d'uns 20' fins el Parc de la Ciutadella on hem fet una volta i de tornada a la cúpula.
Un gran muntatge de Nike.

domingo, 3 de marzo de 2013

20ª Mitja Marató de Montornès


Torno a la Mitja de Montornès per quarta vegada. No la tenia prevista aquest any però la setmana passada al Maratest en Jordi Mas m'ho va proposar i al final em vaig inscriure a última hora. 
Dia de sol amb fresca a primera hora però bona temperatura per córrer. 
Amb respecte a l'últim any que la vaig fer, han allargat una mica el traçat inicial per Montornès i Montmeló per fer l'arribada a meta just al entrar de tornada a Montornès sense haver de passar pel polígon industrial.


corredors.cat.

Sortim a les 10:00 amb l'objectiu de baixar de 1h55' per millorar la marca d'aquest any a la mitja de Barcelona i la de Montornès del 2011.
Els primers 6 Qms els faig amb en Jordi Mas , PereBoss , Panet i Jordi-Callbató. Passem el Qm 5 en 27'01'' una mica més ràpid del previst. Al Qm 6 quan comença la pujada deixo marxar els meus companys perque van massa ràpids per a mi. En Jordi-Collbató es retira amb molèsties al genoll.
Passo Vilanova del Vallés (Qm 8,3) amb una vista espectacular del Montseny nevat. A la carretera comencem a creuar-nos amb els que ja tornen cap a Montornès i aprofitem per animar-nos mútuament.
Entre el Qm 9 i el 11 hi ha la pujada mes forta cap a La Roca i es on faig els pitjors parcials. Passo el Qm 10 km en 54'59'', 26'' per sobre el previst.

Al Qm 13,2 fem el gir de tornada a la Roca i començo la baixada. Vaig incrementant poc a poc el ritme. Passo el Qm 15 en 1h22'36''(ritme 5'30''/Qm).


Del Qm 19 al 20 hi ha una lleugera pujada que hem fa patir una mica , per sort no es gaire.
Enfilo l'últim Qm amb la forta baixada entrant a Montornès. El faig en 4'56'' per marcar un Temps final 1h55'12'' classificat 2460 (grup d'edat 245) Ritme 5'28''/Qm

Video Min 4:40

Tot i que hi ha hagut pujades i baixades he fet un ritme força regular. Els parcials de 10 Qm han sortit a (54'59''/54'49'').


M'he quedat a pocs segons de l'objectiu però la meva 21ª mitja ja es al sarró !!


En acabar recollida de samarreta, lot de productes del patrocinador oficial Henkel i pasta party al pavelló.