domingo, 24 de febrero de 2013

Maratest Badalona


Aquest matí he fet a Badalona per segona vegada el Maratest una cursa que comparteix les distàncies de 15 i 30 Qm's amb un circuit molt pla i amb llebres per poder a competir al màxim rendiment.


Matí gèlid però amb sol i una temperatura al voltant de 2º C . Molt bona organització amb sortida i arribada davant del Palau Olímpic de Badalona. "Speakers" de luxe, Waterpoler i Debutante, que han animant força. He participat a la prova de 15 Qm amb l'objectiu de 1h20' a ritme de 5'20''/Qm.

Hem sortit a les 9:00 amb el meu company Stone_apo llebre de ritme 5'20''. Els primers Qm's els hem fet per la part mes industrial amb molt poc ambient. Cap el Qm 2, hem "pujat" el Pont de Lluc sobre la via del tren única pujada destacable del recorregut. El Qm 5 al Passeig Marítim l'hem passat en 26'37'' a ritme de 5'19''/Qm però no anava gens còmode amb un grup tant gran. Cap el Qm 6 m'he anat despenjant de la barqueta ja que la llebre anava un pel mes ràpid del previst.
He continuat al meu ritme per la carretera de Mataró fins a Montgat i tornar. Allí ens hem creuat amb un munt de companys i ens hem saludat i animat mútuament.


De nou al Passeig Marítim he passat el Qm 10 en 52'58'' amb la llebre encara uns 150 m davant meu (?). Al Qm 12 he decidit apretar una mica i he aconseguit atrapar el grup al Qm 14 per deixar-los enrere fent l'ultim Qm a 5'03''.


Temps final de 1:19:03 lloc 478 a ritme de 5'16''/Qm.

Objectiu complert i a mes he rebaixat en sis segons el temps de l'any passat !

He calcat pràcticament la cursa de l'any passat . Molt satisfet.

viernes, 22 de febrero de 2013

Entrenament ASICS

Ahir per la tarda vaig tenir l'oportunitat de participar en una xerrada i entrenament molt interessant amb els atletes profesionals de Asics Marcel Zamora, triatleta de llarga distància (Ironman) i Mary Carmen González gran promesa del 800 m.
La xerrada es va fer al Evasion Running de Av. Sarrià  i ens vam reunir un bon grapat d'amics entre ells en David Manau i la Eli Cama.

Amb Marcel Zamora

Després de la xerrada vam fer un entrenament des de la botiga d'Evasion fins el Parc Cervantes i tornar , tot un luxe poder rodar amb aquests cracks de l'atletisme. Quasi sense voler, el ritme es va anar incrementant i vam fer alguns Qm's per sota de 5'. Al final els 7,2 Qm en 37'39'' a un ritme promig de 5'14'' / Qm.

Amb Mary Gonzalez


Tenint en compte de que pel matí ja havia entrenat 12 Qm pujant al Castell de Montjuïc va estar un dia complert.

lunes, 18 de febrero de 2013

23ª Mitja Marató de Barcelona


Ahir vaig fer per setena vegada la Mitja Marató de Barcelona amb un dia nuvolat però amb bona temperatura al voltant de 14ºC.
De nou, hi va haver record d'inscripció amb 14500 corredors i mes de 12000 arribats a meta. Com l'any passat la sortida es va fer al Passeig Pujades en tres onades separades uns cinc minuts per donar cabuda al gran nombre de participants.

Com cada any trobada multudinaria de corredors.cat

El meu objectiu es fer-la un ritme de 5'30''/Qm. Surto amb el meu amic Pablo Pluvinet que està preparant la marató de Barcelona del 17 de Març. Un cop mes el recorregut de l'any passat ha estat modificat per evitar alguns girs i fer-lo mes ràpid.

Recorregut 2013

Sortim sense problemes a les a les 8:51 en la segona onada. Passem el Qm 5 a la Gran Via en 27'22'' al ritme previst tot i la lleugera pujada pel Paral·lel. Cap el Qm 7 passem per l'Arc del Triomf al Pg. de Lluís Companys amb la corresponent animació. La lleugera pujada del c/ Pallars cap a la Plaça de les Glories / Diagonal no ens fa baixar el ritme i passem el Qm 10 en 54'22''(38'' per sota el ritme previst). Comença la part mes dura de la cursa per la Gran Via cap a la Rambla Prim. Aguanto força bé amb els ànims d'en Pablo i ens plantem al Qm 15 a la Diagonal en 1h21'59'', estem mantenint molt bé però encara falten 7 Qm's.
A l'alçada del Forum enfilem cap a l'Avinguda del Litoral. Segons hem acordat amb en Pablo a partir de Qm 18 em deixa enrere i continuo al meu ritme. Ja tinc clar que assoliré l'objectiu ara només falta veure en quan temps soc capaç de rebaixar-lo.Passo el Qm 20 en 1h49'22''patint una mica per la pujada pel c/Marina però la meta ja es aprop.
Gran a animació a l'ùltim Qm que faig a 5'19'' per acabar en un Temps final de 1h55'09'' lloc 8121 (grup d'edat 435) Ritme 5'28''/ Qm.
La vintena mitja ja es al sac !

Gràcies Pablo ! 
He millorat en 1'51'' la marca de l'any passat en aquesta cursa i rebaixat en 2'59'' la d'aquest any a Terrassa.

No puc demanar mes , molt satisfet.

domingo, 10 de febrero de 2013

BDN Running


Aquest matí he fet per primer cop la BDN Running una cursa de 10 Qm per Badalona que celebrava la seva segona edició.
Bona organització amb una bossa del corredor molt completa.

Obsequis a la bossa del corredor

L'única observació ha estat el guardarroba que ha quedat desbordat , per sort m'ho he vist a venir i el meu company Nolo58 m'ha guardat la bossa al seu cotxe.

Amb els cracks mediàtics Arcadi42 i Nolo58 

Dia de sol però fred amb una temperatura al voltant de 3ºC.  


Surto a les 9:30 en punt amb la llebre Sub 50' que aviat es queda enrere pels problemes d'avançar degut al gran nombre de corredors (uns 2000) i l'amplada dels carrers.
No veig el Qm 1 i quan passo el 2 en 10'46'' me'n adono que no vaig tan ràpid tot i portar la llebre darrera. A la Rambla la llebre recuperant temps em passa com una bala i m'agafen els meus companys del Rekons Silvia Grifols i Joan Medina. Decideixo seguir amb ells. Cap el Qm 3,5 fem la pujada al Parc de Can Solei per baixar a continuació per la Riera de Canyadó fins el Passeig Marítim. Passo l'avituallament al Qm 5 en 26'25'' a ritme de 5'16''/Qm. Això es mes lent del previst. Apreto una mica el ritme i al arribar al port Qm 7 he perdut els meus companys , la Silvia s'ha quedat enrere i en Joan ha marxat cap endavant.

Pas pel Port

Fem a continuació la pujada al Pont de Sant Lluc sobre la via del tren per enfilar cap a meta pel polígon industrial. Faig l'últim Qm a 4'55''per acabar amb un Temps final de 52:02 Lloc 986 i a la posició 299 de la meva categoria. Ritme 5'12''/ Qm.

Amb Olga, Esther i Rosa Garrido

Bones sensacions tot i que m'ha faltat una mica de velocitat al primer 5000 m.

sábado, 2 de febrero de 2013

Entrenament ASICS

Aquest matí he participat a l'entrenament a la carretera de les aigües organitzat per ASICS per preparar la Zurich Marató de Barcelona.
Hem quedat a Barcelona amb en Dani Lopez i David Magnum per pujar cap el Pla dels Maduixers a la carretera de les aigües.
S'han organitzat dos grups segons el nivell. Hem sortit a les 9:00 amb el segon grup (el de ritme 5'40''/Qm) amb l'objectiu de fer 16 Qm.
Des del primer moment hem anat mes ràpid del previst i hem fet l'anada en 44'37'' a ritme de 5'35''/Qm.
Durant el recorregut , he pogut saludar alguns companys de corredors.cat que també estaven entrenant per seu compte  Biel54 , Xavi Nadal, Hector Yuste i Maria Dávila.
La tornada encara ha estat mes ràpida i l'he fet en 42'42'' a ritme de 5'21''/Qm.

Temps total 1h27'19'' a  ritme de 5'28'' /Qm.

Amb David i Dani
Un bon entrenament !