domingo, 30 de diciembre de 2012

Entrenament Buff / Bossa del Corredor

Ahir al matí vam fer al passeig Marítim un entrenament molt ben organitzat per La Bolsa del Corredor i esponsoritzat per Buff.
El punt de trobada va ser a les 9.30 a la Platja de la Nova Icaria just al costat del Port Olímpic i vam comptar amb la presència del crack Roger Roca .
Com a les últimes curses vam coincidir alguns companys de corredors.cat i del Rekons Running Team. L'entrenament va ser de la Platja de la Nova Icaria fins l'Hotel Vela i tornar , 5,5 Qm's que vaig fer en 30'10'' ritme de 5'28''/ Qm.


Ho vam completar amb una sessió d'estiraments i tècnica de carrera. En acabar fotos amb el Roger i obsequi d'un un Buff molt original.

Corredors.cat / Rekons Running team

Amb Roger Roca

Foto del grup

miércoles, 26 de diciembre de 2012

Cursa nº 300

El 16 de Desembre, vaig fer la meva cursa nº 300 , un relleu de les 24 h d'atletisme de corredors.cat celebrades a Can Dragó amb l'equip del Rekons Running Team. Casualment també va fer 40 anys de la meva primera cursa. Es bon moment per fer una mica de memoria de les anteriors i posar unes estadístiques d'aquests 40 anys de "runner" :


17/12/1972 Jean Bouin ( Prova de debutants)

Amb poca preparació , sortint des de la pujada de la Font del Gat i una distància curta prou vaig fer en acabar els 2200 m de la prova. Va estar tota una experiència.
Crònica completa aquí

5/4/1992 Vivicittà

Vaig tardar quasi vint anys en arribar a les 50 curses ja que fins el 1979 no es van començar a fer curses populars. Aquell any van començar la de El Corte Ingles, Cursa de la Mercè , Barri de Sant Antoni , La Cursa Popular de Sant Andreu i el Cros de Sants que encara continuen ara.
La Vivicitta era una cursa mundial simultània que durant uns anys es va disputar a la Ciutat de Barcelona i que encara es fa a Italia. La vaig fer en cinc edicions i la del 1992 va ser casualment l'última que es va disputar. Vam anar de la Plaça Espanya a Can Dragó amb un recorregut de 12 Qm i aquell any vaig fer la meva millor marca en aquesta cursa 1h06'35'' a ritme de 5'33''/Qm

1/11/1998 Cursa de l'Amistat

El centenari va coincidir amb una cursa emblemàtica, l' Amistat !. Aquell any es feia la divuitena edició però per a mi va ser la segona vegada que em vaig atrevir amb aquesta cursa que cada primer de Novembre surt del Castell de Montjuïc fins el Tibidabo amb una distància de 16 Qm. La vaig acabar en 1h48'47'' al lloc 310. Amb el pas del temps s'ha convertit en una clàssica al meu calendari.

5/12/2004 26ª Cursa Popular de Sant Andreu

Ja feia un munt d'anys que participava en aquesta cursa autènticament popular que organitza el Club Natació Sant Andreu. L'any 2004 va coincidir amb la meva cursa nº 150. La distància aproximada de 5200 m pel barri.

16/11/2008 29ª Cursa del Clot- Camp de l'arpa-Verneda

Només quatre anys després ja vaig fer el segon centenar. Cada vegada hi havien mes curses on poder participar. Va coincidir amb la Cursa del Clot de 10 Qm's que aquell any feia per setena vegada. La vaig fer en 52'19'' a ritme de 5'14''/Qm. Lloc 657.

31/12/2010 Cursa dels Nassos

La 250 va arribar molt depresa  just dos anys després i va coincidir al un altre cursa emblemàtica la dels Nassos. Vaig fer una de les meves millors curses 10 Qm's amb una marca de 49'32'' a ritme de 4'58''/Qm.
Crònica que vaig fer al bloc aquí

Les estadístiques




Enllaç a : Totes les meves curses



El diumenge següent vam fer una tirada llarga de 16 Qm la carretera de les aigües i en acabar ho vam celebra-ho amb els meus amics de corredors.cat Jordi, Hector, Pere, Biel i Sergio.

Va per tots vosaltres. Salut i Km's

domingo, 16 de diciembre de 2012

24 h d'atletisme per equips


Dissabte 15/12 , comencen avui les 12 h les 24 h d'atletisme a la pista de Can Dragó . Participo amb els companys del Rekons Running Team amb qui hem muntat dos equips de 24 components. El David es baixa d'ultima hora per lesió. Jo faré demà a les 9:00 el meu relleu amb l'equip X.


Com cada any, ambient espectacular a Can Dragó amb bona organització de corredors.cat. 100 participants a la prova individuals, tot un rècord. A la modalitat d'equips de 7 a 24 components participen un total de 18. Nosaltres es el segon any que participem.
En Dani i la Luz han distribuit els participants i horaris dintre dels dos equips ( X i Z) i en Ricardo ha fet els càlculs de com pot anar la prova. Com l'any passat s'ha planificat una tàctica de relleus curts de 30' per totalitzar cada corredor 1 h. Alguns però hem decidit fer l'hora sencera.
Abans de la sortida ens reunim un bon nombre de components. Hem millorat el sistema de fixació del xip de cronochip que ens va donar problemes l'any passat. L'organització no ens ha posat carpa ni mostrador per deixar l'avituallament i el nostre "box" es a l'intemperie. Per sort aquest cap de setmana fa una molt bona temperatura per amb uns increïbles 15ºC a l'hora de la sortida.
El nostre objectiu es millorar la marca de l'any passat que vam quedar quarts amb 704 voltes i 297,436 Qm.
El primer relleu pel nostre equip X el fa en Jordi Boada i pel Z l'Erik Sousa.
Molta animació i bon rotllo durant tota la prova. A les 5 h de cursa ens posem en primer lloc i l'equip Z els cinques; això pinta molt be.
Tothom està donant el màxim. Continuen els relleus sense problemes i a les 18 h marxo cap a casa.

Quan arribo a les 8:00 del matí (20 h de cursa) anem quarts i el Z en sisena posició. Els equips per davant nostre son lluny i cal només mantenir la posició.


Es la meva cursa nº 300 hi m'he fet un pitral commemoratiu. Surto a les 9:00 amb l'objectiu de millorar, o si mes no, igualar la meva marca de l'any passat.
Faig les primeres voltes a un molt bon ritme de 2'10"/volta. Correm pels carrers 4 i 5 amb una longitud de pista de 422 m. Com l'any passat em toca fer el canvi de sentit de pista que faig sense cap problema. Al pas per meta, en Debutante (speaker oficial) anuncia per megafonia les meves 300 curses i 40 anys corrent "gallina de piel".

A la segona part de la cursa afluixo un pel el ritme tot i que faig les mateixes voltes que l'any passat (27) a ritme de 5'10''/Qm millorant en 19'' el meu temps. No puc demanar mes.
A les 10:00 en punt l'Àngel Blanco em relleva i l'últim relleu del nostre equip el fa la Gemma Farré que amb l'animació "vola" per Can Dragó.


Acabem en un meritori quart lloc superant en 26 voltes i 11 Qm el rècord de l'any passat !!. L'equip Z acaba en sisè lloc també superant el rècord de l'any passat !!.
El Diploma

Hem fet 730 voltes i 308,613 Qm !!

Enllaç a l'àlbum de la cursa

domingo, 9 de diciembre de 2012

34ª Cursa de Sant Andreu

Avui he tornat a fer la Cursa de Sant Andreu després de set anys sense participar. Era la primera que tenia prevista després de l'operació però el canvi de calendari a la de La Sagrera em va donar l'oportunitat de tornar abans a la competició.
La cursa es de 5 Qm pel barri de Sant Andreu amb punt de sortida i arribada al Passeig Fabra i Puig davant del Club Natació Sant Andreu organitzador de la prova.

Trobada previa amb el meus companys de corredors Jumper , Vladi , XaviNad, Aramys , Merce008 i algun altre. També amb l'Àngel Blanco, la Maria Llum , la Carme i en Jordi.
Dia de sol però fred , uns 10ºC. Surto a les nou en punt sense cap referència clara de ritme ja que al ser curta es una cursa ràpida. Passo el Qm 1 força be en 4'58'' , intento mantenir aquest ritme però estic agarrotat pel fred.
Passo el Qm 3 en 15'06''. En aquest punt al Passeig de Santa Coloma i ha una retallada massiva vergonyosa.
Em sento estrany a aquest ritme que fa molts mesos que no porto i perdo uns segons al pas pel Qm 4 però apreto fort al final per acabar en un Temps final de 25'20'' al lloc 459 Ritme 5'04''/Qm

Passeig Fabra i Puig

En acabar pa amb tomàquet i botifarrada. Tot un detall de l'organització.

Amb la Carme i la Maria Llum

La Mª Llum amb 74 anys que ha  quedat 3ª de veteranes , moltes felicitats !!!

Molt satisfet, la recuperació ja es un fet i ara cal anar millorant mica a mica. El proper cap de setmana faré la cursa nº 300 a les 24 d'atletisme a Can Dragó.

miércoles, 5 de diciembre de 2012

Luna Run 2012


Ahir , el millor Luna Run que he fet fins ara amb uns 600 participants. Espectacular muntatge en pla discoteca al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) a Ciutat Vella.

Només arribar ens van donar una samarreta commemorativa del esdeveniment i tot seguit vam fer un "escalfament" d'aeròbic molt divertit.

Trobada amb molts companys de Nike + Run Club i amb en Jose Carnero, company de corredors.cat, amb qui vaig fer tot el recorregut.



Vam sortir a les 20:00 del CCCB on també estava l'arribada. El primer lloc de pas va estar el Palau de la Música on ens van donar la targeta amb els controls a localitzar. El tema va ser les condicions climatològiques:

Vam fer els controls (balises) de :
  • Neu - Passadís d'escuma simulant neu al Passeig del Born
  • Vent i pluja - A la Plaça Antonio Lopez al costat de correus
  • Gel - A la Plaça de la Mercè on hi havia que traslladar un bloc de gel.
  • Pedra - Al Carrer Paradis , on vam haver de trobar les quatre columnes romanes.
El recorregut va estar una mica complicat pels estrets carrers del Raval i el barri gòtic i la gran quantitat de gent que hi havia pel carrer a aquella hora. En Jose, es coneixia molt be Ciutat Vella i en uns 37' i 5,2 Qm ho van deixar llest.

A l'arribada "catering" complet amb entrepans, begudes i molta gresca.

Fi de festa 

No podia acabar millor l'esdeveniment , el David Manau del nostre club va guanyar la categoria homes.

domingo, 2 de diciembre de 2012

XXXV Cursa de La Sagrera


Avui he fet per segon any consecutiu la Cursa de La Sagrera , la cursa popular mes antiga que es fa a la ciutat de Barcelona després de la Jean Bouin. Prova puntuable per la 5ª Challenge BCN 10K.
Tornada a la competició després de estar tres mesos llargs sense poder córrer a causa de l'operació d'hernia inguinal que em van fer a l'Agost.
En arribar a La Sagrera l'ensurt del dia, me'n adono que he oblidat el xip groc a casa. Com que no hi ha temps per anar a buscar-lo he parlat amb l'organització i m'han deixat un de blanc.
Retrobament amb el companys de corredors.cat i del Rekons Running Team.
He fet l'escalfament amb en PereBoss però no hem sortit junts ja que el meu objectiu per avui era conservador Sub 55'.
Com l'any passat, circuit de dues voltes de 5000 m pel barri amb molts girs. Dia de sol però realment fred 8ºC.
He sortit a les 9:30 amb la Luz i la Cecilia pensant que podrien anar a aquest ritme d'una forma regular. La realitat es que hem anat massa ràpid al principi passant el primer Qm per sota els 5' i el Qm 5 en 26'15'' a ritme de 5'15''/Qm.
A la segona volta ens hem separat i he anat pel meu compte molt millor del que m'esperava fent el segon 5000 m en 26'36''a ritme de 5'19''/Qm.

Esprint arribada a meta

Temps final de 52'51'' Lloc 661 (54 de la meva categoria) a un ritme de 5'17''/Qm.

Amb Luz i Cecilia 👍

Mooolt content i sense cap molèstia !