domingo, 19 de abril de 2009

IX Caminada Besòs - Llobregat

Avui he fet corrent com entrenament la Caminada Besòs - Llobregat de 29,5 Qm , la distància mes llarga que mai he fet a la meva vida.
El recorregut ha estat per la serra de Collserola seguint en tot moment l’itinerari del GR 92. El dia ha estat esplèndid i he gaudit de la companya de la Carme que ha estat una guia de luxe ja que es coneix el recorregut a la perfecció ; sense ella segur que hem perdo !. Les vistes del recorregut espectaculars.

ITINERARI GENERAL :
Montcada i Reixac (pl. Lluís Companys), Cementiri de Montcada, Coll de Montcada, Pont Autopista A-18, Can Catà, Portell de Valldaura (control), Turó de Valldaura, Collet del GR 6, Turó de la Magarola, Pas del Rei, Vista Rica, Coll de l'Erola, Coll de la Vinyassa, Font d’en Canet, Escola Xiprer, Centre d'Informació del Parc de Collserola, Vila Joana, Baixador de Vallvidrera, Collet de Can Sauró, Turons de Can Pasqual, Turó de Can Serra, Santa Creu d'Olorda, Can Ribes, Castellciuró i Molins de Rei (pl. de la Creu).

FITXA TÈCNICA

Lloc de sortida: Montcada i Reixac (pl. Lluís Companys)
Lloc d'arribada: Molins de Rei (pl. de la Creu)
Distància: 29,5 km aprox.
Desnivells acumulats : Pujada 630 m / Baixada 625 m
Controls i avituallament: Portell de Valldaura , Baixador de Vallvidrera, Santa Creu d'Olorda i Molins de Rei.

La primera part del recorregut ha estat de Montcada fins el Baixador de Vallvidrera de 17,815 Qm's amb una pujada important fins el Turó de la Magarola.

























Al baixador hem fet una pausa de 15 minuts per recuperar forces. Que bó que estava el "bocata" !

Tot seguit, la segona part del Baixador de Vallvidrera fins a Molins de Rei de 11,755 Qm's. Aquest tram, encara que mes curt, ha estat força dur per el cansament acumulat a les cames, la forta pujada fins els turons de Can Pasqual i la quantitat de caminants que hem hagut de superar als corriols de baixada de Can Serra.





























Finalment el premi amb la baixada fins a Catellciuró i l'arribada a la Plaça de la Creu a Molins de Rei. Ho hem aconseguit !!

Placa de la creu amb Carme i Xavier

Temps de pas : Can Catà 39'44'' / Portell de Valldaura 1h22'54'' / Baixador de Vallvidrera 2h20'11'' / Santa Creu d'Olorda 3h18'44'' / Molins de Rei (Plaça de la Creu) 3h50'43''

miércoles, 8 de abril de 2009

11ª Cursa Bombers


Aquest diumenge he fet la ja tradicional Cursa Bombers de 10 Qm's tot un clàssic de la ciutat de Barcelona al arribar la primavera. La organització de Nike es quasi perfecte i sens dubte una de les millors. Un any mes participació record amb 17500 inscrits i condicions climatolóquiques optimes. La gran familia de corredors.cat present en masa, molts d'ells amb pitral i samarreta del club.

Ha estat la meva setena participació en aquesta cursa, que faig ininterrompudament des del 2003. La sortida per calaixos ( jo l'he fet des del sub 53') ens ha permès anar al màxim des del primer Qm encara que amb la gran quantitat de participants no ha estat del tot possible.

Els parcials de pas han estat :
Qm 2 Qm 4 Qm 6 Qm 8 Qm 10
9'56'' 20'13'' 30'30'' 40'41'' 50'40''

He fet la meva millor marca personal en aquesta cursa rebaixant la millor marca anterior del 2004 en mes de un minut. També he fet la meva segona millor marca personal en 10000 m Temps 50'40'' Classificat 7449 (957 de la meva categoria). Ritme 5'04''/Qm.
L'any que ve intentaré baixar de 50' !!. Propera cursa el Terç de Marató d'Empúries el 3/5/09.